Jihomoravský kraj: Hlasujte pro nejlépe opravenou kulturní památku

16.03.2022 8:24 | Tisková zpráva

Začalo SMS hlasování v soutěži o nejlépe opravenou kulturní památku Jihomoravského kraje. Svým favoritům, kteří se utkají o Cenu veřejnosti, můžou lidé posílat hlasy od 14. do 31. března 2022.

Jihomoravský kraj: Hlasujte pro nejlépe opravenou kulturní památku
Foto: kr-jihomoravsky.cz
Popisek: Jihomoravský kraj - logo

Ocenění a 60 tisíc korun získá památka, které zašle veřejnost prostřednictvím SMS zpráv nejvíce hlasů, bez ohledu na to, do jaké soutěžní kategorie je zařazená. 

Anketa

Prožije Evropa letní prázdniny už v míru?

32%
61%
hlasovalo: 41724 lidí

Návrhy na udělení cen v ostatních kategoriích (tj. velké stavby, díla výtvarného umění a drobné stavby) doporučuje orgánům Jihomoravského kraje odborná komise.

Soutěž se letos koná už po patnácté. Jejím smyslem je motivace vlastníků kulturních památek k jejich příkladné obnově a propagace jihomoravských památek veřejnosti. Komise soutěže může také udělit zvláštní cenu památce, která ji něčím speciálním zaujme, či osobnosti, která vykazuje hluboký a trvalý zájem, vytrvalost a obětavost ve vztahu k péči o památky. Dotyčná osoba pak získá titul Rytíř péče o památky v Jihomoravském kraji.

Výsledky soutěže vyhlásí kraj na přelomu května a června. Přehled navržených památek s instrukcemi k hlasování najdou zájemci na krajských webových stránkách ZDE. Další podrobnosti k soutěži čtěte ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

16:08 Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

Finanční správa začala poplatníky vyrozumívat o nové výši daně z nemovitých věcí. Zhruba milion drži…