Jihomoravský kraj: Plány na fotovoltaické elektrárny na střechách objektů kraje

20.05.2022 9:48 | Tisková zpráva

Ministerstvo životního prostředí v minulém roce vyhlásilo Výzvu pro předkládání žádostí o poskytnutí podpory nových obnovitelných zdrojů. Cílem výzvy je podpora realizace projektů, které vedou ke snížení emisí skleníkových plynů, modernizaci energetických systémů, zlepšení energetické účinnosti a zvýšení podílu obnovitelných zdrojů energie na konečné spotřebě energie. Podporovanou aktivitou je instalace nových fotovoltaických elektráren (FVE).

Jihomoravský kraj: Plány na fotovoltaické elektrárny na střechách objektů kraje
Foto: kr-jihomoravsky.cz
Popisek: Jihomoravský kraj - logo

V?rámci předrealizační fáze zpracovala společnost Frank Bold Energy, s.r.o. průzkum možných instalací FVE pro 30 organizací na jihu Moravy. Na základě průzkumu a konzultací s?dotčenými organizacemi bylo vybráno 7 organizací do sdruženého projektu pro vyhlášenou Výzvu. Konkrétně: Domov u Františka Újezd u Brna; Domov Horizont Kyjov; Obchodní akademie a SOÚ Veselí nad Moravou; Středisko volného času Ivančice; SŠ gastronomie, hotelnictví a lesnictví Bzenec; LILA Domov pro postižené děti Otnice a Nemocnice Tišnov. Instalace fotovoltaických elektráren by se zde měla uskutečnit do konce příštího roku.

„Krajský úřad chce jít v energetických úsporách příkladem, a proto jsme začali s osazováním fotovoltaických elektráren na budovy organizací, které spadají pod Jihomoravský kraj. Zároveň tak přispějeme svým dílem na snížení závislosti na ruských energetických surovinách. Celkový instalovaný výkon bude přesahovat 800 kWp a součástí instalace FVE budou bateriová úložiště,“ doplnil Lukáš Dubec náměstek hejtmana Jihomoravského kraje pro oblast životního prostředí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…