Jihomoravský kraj: V Areálu sportovních nadějí už trénují talentovaní mladí sportovci

28.06.2022 13:30 | Tisková zpráva

Areál sportovních nadějí - nová víceúčelová hala a zrekonstruované venkovní hřiště při Sportovním gymnáziu Ludvíka Daňka. Jihomoravskému kraji, který školu zřizuje, se podařilo dokončit jednu z největších investic ve školství. Areál za 120 milionů korun bude sloužit zejména na přípravu a výkonnostní růst žáků gymnázia.

Jihomoravský kraj: V Areálu sportovních nadějí už trénují talentovaní mladí sportovci
Foto: kr-jihomoravsky.cz
Popisek: Jihomoravský kraj - logo

Nová, moderní dvoupodlažní sportovní hala slouží pro oddělenou výuku gymnastů a výuku zaměřenou především na atletiku, tělesnou výchovu a všestrannou sportovní přípravu. Nachází se v ní i šatny a kabinety a podélný trakt zastřešené tréninkové běžecké dráhy. 

Anketa

Pokud by v roce 2022 byly parlamentní volby, volili byste stejnou stranu jako v roce 2021? (Ptáme se od 28.6.2022)

75%
21%
hlasovalo: 6690 lidí
Zároveň byly rekonstruovány i přilehlé sportovní plochy tvořené dvousetmetrovým atletickým oválem, jehož součástí je doskočiště pro skok daleký, uvnitř oválu je plocha pro skok vysoký, hod koulí a multifunkční hřiště s umělým i travnatým povrchem. Běžecká dráha byla doplněna o prvky pro běh na 3000 metrů překážek.

„Je to jedna z největších krajských investic ve školství. A talentovaní sportovci si špičkové zázemí zaslouží. Na olympijských hrách soutěžilo 18 absolventů sportovního gymnázia. Věřím, že lepší podmínky k tréninku přinesou další úspěchy,“ řekl jihomoravský hejtman Jan Grolich.

„Stavební akce začala v červenci 2020, vlastní hala byla dokončena v prosinci 2021, venkovní prostory letos v květnu. Celkové náklady na vybudování a rekonstrukci areálu dosáhly 120 milionů korun a jsou hrazeny z prostředků Jihomoravského kraje a padesátimilionové dotace od Statutárního města Brna,“ doplnil radní pro oblast investic Vladimír Šmerda.

„Naši studenti dosahují skvělých sportovních výsledků, 25 % z nich jsou reprezentanti České republiky. Moderní hala představuje neskutečné zlepšení podmínek pro sportovní trénink, který žáky připraví, aby obstáli i v mezinárodní konkurenci. Objekt bude využíván pro výuku i trénink s námi spolupracujícími sportovními oddíly,“ vysvětlil ředitel sportovního gymnázia Radek Klimeš.

Zpracovatelem projektové dokumentace je společnost Janepa a.s., Brno, zhotovitelem stavby víceúčelové haly je společnost VAŠSTAV s.r.o., Brno, zhotovitelem rekonstrukce venkovního hřiště je společnost Sportovní hřiště s.r.o., Zlín.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ředitelství vodních cest: Velká plavidla mohou nově bezpečně přečkat povodeň u modernizovaného ochranného stání u Lovosic na Labi

13:21 Ředitelství vodních cest: Velká plavidla mohou nově bezpečně přečkat povodeň u modernizovaného ochranného stání u Lovosic na Labi

Ředitelství vodních cest ČR uvedlo do plného provozu modernizované ochranné stání pro velká plavidla…