Jihomoravský kraj: Záchranáři v Šumné budou mít v příštím roce novou výjezdovou základnu

12.03.2020 7:34

Za více než 19 milionů korun bude během příštího roku vybudováno zázemí pro záchrannou službu v Šumné. Nové prostory budou k dispozici záchranářům ze Zdravotnické záchranné služby Jihomoravského kraje (ZZS JMK) sloužícím na Znojemsku.

Jihomoravský kraj: Záchranáři v Šumné budou mít v příštím roce novou výjezdovou základnu
Foto: kr-jihomoravsky.cz
Popisek: Jihomoravský kraj - logo

Rada kraje na svém pondělním jednání (9. března 2020) schválila uzavření smlouvy na podlimitní veřejnou zakázku „Výjezdová základna Zdravotnické záchranné služby Jihomoravského kraje, p. o. v Šumné III“. Zhotovitelem bude společnost INEX Moravské Budějovice.

Současná výjezdová základna v Šumné se nachází v prostorách pronajatých od obce. „Tyto prostory dlouhodobě nevyhovují potřebám zdravotnického provozu. Neumožňují garážování a temperování aut ani dostatečnou dezinfekci nosítek a vnitřních prostor vozidel, zejména v zimním období,“ zdůvodnil potřebu rekonstrukce náměstek hejtmana Petr Hýbler.

Obec Šumná tedy nabídla ZZS JMK k odkoupení a následné rekonstrukci na výjezdovou základnu objekt bývalé prodejny. „Novým moderním zázemím zde budou zabezpečeny odpovídající pracovní podmínky pro členy zdejší výjezdové skupiny. To bude mít v konečném důsledku bezprostřední vliv na rychlé a efektivní poskytování zdravotnické pomoci obyvatelstvu a zlepší se i připravenost záchranářů k řešení mimořádných událostí,“ dodal náměstek Hýbler.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…