Jihomoravský kraj podpoří nemocnice v Blansku a Boskovicích

22.06.2020 20:27

Zastupitelstvo Jihomoravského kraje podpořilo nemocnice v Blansku a Boskovicích, a to celkem sedmi miliony - každou darem ve výši 3,5 milionu korun. Obě nemocnice tyto prostředky použijí na úhradu provozních nákladů.

Jihomoravský kraj podpoří nemocnice v Blansku a Boskovicích
Foto: kr-jihomoravsky.cz
Popisek: Jihomoravský kraj - logo

„I když nejde o organizace zřizované krajem, ale městy, jsou pro nás velmi důležité a jsou plnohodnotnou součástí systému zdravotnictví na jižní Moravě. Nemocnice v Boskovicích zabezpečuje zdravotní péči občanům na Boskovicku, včetně zajištění lékařské pohotovostní služby pro dospělé, pro děti, stomatologické a prohlídky těl zemřelých. Blanenská nemocnice pak kromě zdravotní péče provozuje lékařskou pohotovost pro dospělé. Považuji za správně obě nemocnice z úrovně kraje podporovat, zabezpečují zdravotní péči na podstatné části Jihomoravského kraje“ uvedl radní Milan Vojta.

Loni obě nemocnice od Jihomoravského kraje dostaly finanční dar dvakrát – nejprve každá ve výši 3,5 milionu korun, napodruhé ve výši 1,5 milionu korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti uspělo v prestižní anketě Zákon roku

11:27 Ministerstvo spravedlnosti uspělo v prestižní anketě Zákon roku

Ve čtvrtek 25. dubna 2024 byly vyhlášeny výsledky patnáctého ročníku ankety Zákon roku. Na druhém mí…