Jihomoravský kraj snížil centrálním nákupem náklady na zemní plyn

21.06.2019 10:39

Jihomoravský kraj úspěšně nakoupil zhruba 137 tisíc MWh zemního plynu na rok 2020 pro kraj i krajem zřízené organizace. Kraj využil toho, že ceny zemního plynu v současné době klesly a takto načasovaným obchodem se mu podařilo dosáhnout úspory pro další období ve výši cca 20 milionů korun.

Jihomoravský kraj snížil centrálním nákupem náklady na zemní plyn
Foto: Jihomoravský kraj
Popisek: Jihomoravský kraj

V kategorii maloodběr byla vysoutěžena cena 548,- Kč/MWh a v kategorii střední a velkoodběr cena 554,- Kč/MWh. Celková cena dodávek zemního plynu tak bude v roce 2020 činit cca 75,7 mil. Kč bez DPH.

Nákup kraj realizoval formou aukce na Českomoravské komoditní burze Kladno prostřednictvím svého centrálního zadavatele – společnosti CEJIZA, s.r.o.

„Management nákladů na provoz krajských zařízení je jednou z priorit kraje a jedním z hlavních úkolů společnosti Cejiza. Proto mu bude i nadále věnována velká pozornost včetně posílení týmu energetiky,“ řekl hejtman Bohumil Šimek.

Zemní plyn bude dodáván do 435 odběrných míst. Příprava podkladů pro takto rozsáhlou veřejnou zakázku je ve všech ohledech velmi náročná a společnost CEJIZA, s.r.o., vše úspěšně zvládla.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…