Jihomoravský kraj vybral autobusové dopravce pro Znojemsko

02.07.2017 18:03

Radní Jihomoravského kraje schválili podpis smlouvy se společností ČSAD Hodonín na poslední z celkem deseti částí veřejné zakázky na zajištění autobusové linkové dopravy v oblasti IDS JMK Znojemsko. Vybraní dopravci budou jezdit s autobusy na Znojemsku po dobu deseti let za cenu, která by neměla v součtu přesáhnout 2,74 miliardy korun. Oproti odhadům se tak Jihomoravskému kraji podařilo v tendru uspořit přes půl miliardy korun.

Jihomoravský kraj vybral autobusové dopravce pro Znojemsko
Foto: Jihomoravský kraj
Popisek: Jihomoravský kraj

„Jsem rád, že se nám podařilo toto náročné výběrové řízení dotáhnout do zdárného konce, a to za značné úspory finančních prostředků. Uspořené peníze budeme moct v budoucnu investovat například do oprav silnic II. a III. tříd,“ komentoval náměstek hejtmana Jihomoravského kraje pro oblast dopravy Roman Hanák.

Autobusy nových dopravců by měly za deset let najezdit na linkách na Znojemsku přibližně 82 milionů kilometrů. „Skutečná cena zakázky je tak závislá na ceně za jeden ujetý kilometr, která se pohybuje mezi 21 a 30 korunami. Výsledná částka počítá i s možným nárůstem dopravních výkonů. Pokud k nim nedojde, ušetří kraj ještě více,“ vysvětlil Hanák.

Nové smlouvy obsahují stejně jako v oblasti Jihovýchod již i mzdovou doložku, která umožní v budoucnu řešit situace, jako bylo letošní nařízení vlády o navýšení mezd řidičů.

„Kraj navíc opakovaně upozornil uchazeče na nutnost zohlednit při stanovení nabídkové ceny i změnu v odměňování řidičů autobusů související s nařízením vlády. Vysoutěžené ceny se však oproti jiným oblastem kraje výrazně neliší,“ sdělil Hanák. Kraj při výběru dopravců zohlednil kromě ceny i kvalitu poskytovaných služeb. Ty budou kromě ČSAD Hodonín na Znojemsku zajišťovat společnosti PSOTA, BDS-BUS, Autobusová doprava Pobořany nebo ADOSA.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

22:04 Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

Zvýšení příspěvku na péči, které v pátek odsouhlasila Poslanecká sněmovna, se nevztahuje na nejnižší…