Jihomoravský kraj začne v pondělí přijímat žádosti na kotlíkové dotace. Nutná je elektronická registrace

16.01.2016 20:08

Zhruba 25 000 domácností v Jihomoravském kraji má staré kotle na pevná paliva, u kterých si může zažádat o dotaci na výměnu za ekologičtější zdroje v rámci dotačního programu na výměnu kotlů v Jihomoravském kraji. Žádosti obyvatel o dotace od pondělí 18. ledna do 30. dubna 2016 registruje také Jihomoravský kraj. Nutná je elektronická registrace s následným doložením v listinné podobě do pěti pracovních dní.

Jihomoravský kraj začne v pondělí přijímat žádosti na kotlíkové dotace. Nutná je elektronická registrace
Foto: Jihomoravský kraj
Popisek: Jihomoravský kraj

Kraj v první krajské výzvě rozdělí 80 milionů korun. Občané si mohou o peníze zažádat prostřednictvím elektronického formuláře s následných doložením v tištěné podobě.

Podle ředitele Státního fondu životního prostředí ČR Petra Valdmana to zamezí řadám na úřadech. Zájemci najdou veškeré potřebné náležitosti a informace na stránkách kraje.„Průběžně budeme žádosti vyhodnocovat a dále o nich rozhodovat. Pokud bude alokace vyčerpaná, program uzavřeme,“ uvedl radní Jaroslav Parolek. Zájemci by tak mohli kotel dostat ještě v letošním roce. „Do roku 2018 předpokládáme obměnu minimálně devíti set kotlů,“ uvedl hejtman Michal Hašek.

Cílem dotačního titulu je snížení emisí z lokálního vytápění domácností v Jihomoravském kraji prostřednictvím výměny stávajících kotlů na pevná paliva s ručním přikládáním v rodinných domech za nové nízkoemisní zdroje. Lidé mohou vyměnit svůj stávající kotel na pevná paliva s ručním přikládáním, a to za kotle na pevná paliva, plynové kondenzační kotle a tepelná čerpadla. Instalace nového zdroje vytápění může být spojena také s instalací solárně termických soustav pro přitápění nebo přípravu teplé vody a tzv. „mikro“ energetickými opatřeními. Krajská výzva byla vyhlášena 18. prosince 2015 s alokovanou částkou 80 milionů korun. Maximální výše dotace na jeden dílčí projekt může být až 127 500 korun, výše podpory se pohybuje v rozpětí 70 až 80 procent.

Podrobné informace jsou zveřejněny na webu Jihomoravského kraje zde: http://www.kr-jihomoravsky.cz/Default.aspx?ID=266671&TypeID=2.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…