Jihomoravský kraj zveřejňuje know-how pro zvládnutí očkovacího managementu

25.02.2021 11:47

Přicházející čtvrtá vlna pandemie v kombinaci s jarní fází vakcinace proti COVID-19 bude nesporně nejen logisticky vyčerpávající. Jihomoravský kraj se proto rozhodl sdílet vlastní zkušenosti s plánováním a realizací očkování. Jde o podrobný plán managementu očkování, budování center i vlastní software pro distribuci vakcín.

Jihomoravský kraj zveřejňuje know-how pro zvládnutí očkovacího managementu
Foto: kr-jihomoravsky.cz
Popisek: Jihomoravský kraj - logo

„Dali jsme si v Jihomoravském kraji zásadu, že jediné, co může být úzkým hrdlem v očkovacím procesu, je nedostatek vakcíny. Nikdy to nesmí být fronta v očkovacím centru, v rezervacích, v komplementárním materiálu nebo v nedostatku personálu. Prioritou pro nás je soběstačnost,“ říká jihomoravský radní pro inovace a IT Jiří Hlavenka.

„Jsme si vědomi, že stojíme před podobnou logistickou výzvou, jako všechny ostatní kraje. Proto nabízíme veškeré know-how, které je výsledkem několikaměsíční práce našeho produkčního týmu ostatním regionům s tím, že v mnoha ohledech opravdu stačí copy-paste. Zároveň jsme připraveni nabídnout konzultace na míru,“ dodal radní Hlavenka.

Jihomoravský kraj má za cíl proočkovat 70 procent populace nad 15 let nejpozději do konce srpna, přičemž tento termín vychází z aktuálně platné prognózy dodávek vakcín. Kraj je však připraven očkovat výrazně rychleji, pokud by bylo možné obdržet vakcín více a dříve.

Veškeré materiály jsou volně k dispozici na webové adrese ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

16:05 Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

Prioritou nové Evropské komise by se mohlo stát snížení administrativní zátěže podnikatelů. Tu býval…