Jihomoravský kraj zveřejňuje know-how pro zvládnutí očkovacího managementu

25.02.2021 11:47

Přicházející čtvrtá vlna pandemie v kombinaci s jarní fází vakcinace proti COVID-19 bude nesporně nejen logisticky vyčerpávající. Jihomoravský kraj se proto rozhodl sdílet vlastní zkušenosti s plánováním a realizací očkování. Jde o podrobný plán managementu očkování, budování center i vlastní software pro distribuci vakcín.

Jihomoravský kraj zveřejňuje know-how pro zvládnutí očkovacího managementu
Foto: kr-jihomoravsky.cz
Popisek: Jihomoravský kraj - logo

„Dali jsme si v Jihomoravském kraji zásadu, že jediné, co může být úzkým hrdlem v očkovacím procesu, je nedostatek vakcíny. Nikdy to nesmí být fronta v očkovacím centru, v rezervacích, v komplementárním materiálu nebo v nedostatku personálu. Prioritou pro nás je soběstačnost,“ říká jihomoravský radní pro inovace a IT Jiří Hlavenka.

„Jsme si vědomi, že stojíme před podobnou logistickou výzvou, jako všechny ostatní kraje. Proto nabízíme veškeré know-how, které je výsledkem několikaměsíční práce našeho produkčního týmu ostatním regionům s tím, že v mnoha ohledech opravdu stačí copy-paste. Zároveň jsme připraveni nabídnout konzultace na míru,“ dodal radní Hlavenka.

Jihomoravský kraj má za cíl proočkovat 70 procent populace nad 15 let nejpozději do konce srpna, přičemž tento termín vychází z aktuálně platné prognózy dodávek vakcín. Kraj je však připraven očkovat výrazně rychleji, pokud by bylo možné obdržet vakcín více a dříve.

Veškeré materiály jsou volně k dispozici na webové adrese ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: Žádost o důchod s detektivní zápletkou - šetření až do složek StB

16:46 Ombudsman: Žádost o důchod s detektivní zápletkou - šetření až do složek StB

Šetření v případě českého seniora žijícího v USA se změnilo v pátrání po důkazech, které by České sp…