KRNAP: Památník obětem hor je opravován

07.08.2021 14:29

Památník obětem hor, stojící v sedle mezi Luční a Studniční horou při cestě od Výrovky na Luční boudu, prochází opravou.

KRNAP: Památník obětem hor je opravován
Foto: KRNAP
Popisek: KRNAP

Drobná kamenná stavba čelí snad nejdrsnějším klimatickým podmínkám v Česku, což se podepsalo na jejím stavu. Aktuálně probíhá oprava střešní konstrukce. Do objektu zatékalo a nebylo již nadále možné jej nechat přístupný veřejnosti. Střešní konstrukce byla z betonu a v důsledku koroze výztuže betonové střechy je nutné starou konstrukci zbourat a zhotovit střechu novou.

Po dobu opravy bude Památník veřejnosti uzavřen. Ostatně i jeho interiér připomínající lidi, kteří v Krkonoších přišli o život, je dočasně demontován a uložen mimo staveniště.

Památník obětem hor se nachází v nadmořské výšce 1 509 m n. m. a je věnován všem, kdo v horách přišli o život. Oprava by měla být dokončena do začátku zimní sezony.

Další informace o aktuálním dění na území Krkonošského národního parku i v jeho okolí najdete na facebookovém profilu ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Armáda ČR: Náčelník Generálního štábu AČR navštívil vrtulníkáře v Polsku

22:08 Armáda ČR: Náčelník Generálního štábu AČR navštívil vrtulníkáře v Polsku

Od ledna tohoto roku je v Polsku nově nasazena naše vrtulníková jednotka (Heli Unit). Stočlenný tým …