KRNAP: Rekonstrukce Krkonošského muzea ve Vrchlabí začíná

18.02.2020 9:37

Po dlouhé přípravě začíná rekonstrukce bývalého kláštera augustiniánů ve Vrchlabí.

KRNAP: Rekonstrukce Krkonošského muzea ve Vrchlabí začíná
Foto: KRNAP
Popisek: KRNAP

Sídlo Krkonošského muzea Správy KRNAP projde rozsáhnou stavební rekonstrukcí a vznikne zde zcela nové hlavní Návštěvnické centrum Krkonošského národního parku. Tvůrci mají záměr rekonstrukcí stavby i samotné expozice dostat Návštěvnické centrum Krkonošského národního parku mezi opět nejlepší a nejnavštěvovanější expozice v Evropě. Nové návštěvnické centrum by mělo být otevřeno na přelomu let 2022–2023.

Do výběrového řízení na rekonstrukci objektu se přihlásili tři zájemci. Předpokládaná hodnota byla 83 004 002 korun. Vyhrála jej společnost Metrostav, a. s. s nabídkou 109 476 694 Kč. Stavbu přebírá 19. února a prakticky od té doby začíná rekonstrukce. Trvat by měla do léta 2021. Souběžně se stavebními pracemi budou probíhat přípravy na realizaci vnitřní expozice. Předpokládáme, že výběrové řízení na dodavatele proběhne začátkem roku 2021. Ve druhé polovině roku, po skončení stavebních prací, navážou práce na instalaci nové expozice.
Nové Návštěvnické centrum Krkonošského národního parku nahradí v minulosti oblíbené expozice Kámen a život a Člověk a hory, jejichž životnost již skončila. Správa KRNAP v tomto centru vytvoří expozici dokumentující příběh Krkonoš, a to jak s ohledem na jedinečnou přírodu, tak ve vztahu k soužití přírody a člověka.

Po dobu rekonstrukce Krkonošského muzea ve Vrchlabí v budově bývalého augustiniánského kláštera zůstávají návštěvníkům nadále otevřené expozice Krkonošského muzea ve Čtyřech historických domcích na Náměstí Míru ve Vrchlabí, na zámku v Jilemnici a lesnicko-myslivecká expozice Šindelka v Harrachově.

Projekt je finančně podpořen z prostředků EU v rámci Integrovaného regionálního operačního programu (IROP) zaměřeného na podporu muzeí (zefektivnění prezentace, posílení ochrany a rozvoje kulturního dědictví).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

7:02 CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

Česko posiluje svůj potenciál evropské golfové destinace. Golfový turismus patří k významným zdrojům…