KRNAP: Vítání ptačího zpěvu přitáhlo přes 220 lidí

07.05.2018 14:10

Minulé dvě soboty pořádala Česká společnost ornitologická spolu se Správou Krkonošského národního parku v zámeckém parku a v okolí rybníka u letiště ve Vrchlabí tradiční akcí Vítání ptačího zpěvu.

KRNAP: Vítání ptačího zpěvu přitáhlo přes 220 lidí
Foto: KRNAP
Popisek: KRNAP

Celkem šesti vycházek s ornitologem se zúčastnilo přes 220 návštěvníků.

Skupinky rodičů s dětmi různého věku za doprovodu RNDr. Jiřího Flouska, pracovníka Správy KRNAP, prošly po předem vybrané trase. Společně se zastavily na různých místech, aby se zaposlouchaly do hlasů ptáků, určily je a případně za pomoci dalekohledů i pozorovaly. Součástí trasy bylo i tradiční stanoviště, kde členové České společnosti ornitologické prováděli praktický odchyt a kroužkování ptáků. Kromě běžný druhů jako sýkory a pěnkavy viděli zájemci o ornitologie například pěvušku modrou.

V průběhu vycházky byli návštěvníci také poučeni, jak se chovat k ptáčatům, která mohou v přírodě nalézt. V minulých letech se často opakovaly případy, kdy lidé na zemi našli ptačí mládě, a v domnění, že potřebuje pomoc, je odnesli do útulku. Postarat se o takové ptáče bývá občas za hranicí lidských možností. Přitom nejlepším řešením je pouze zvednout mládě ze země a posadit je na nejbližší větev stromu, aby bylo v bezpečí před toulavými kočkami. V blízkosti většiny takto nacházených ptáčat se totiž pohybují jejich rodiče s potravou a ti se o své potomky postarají zdaleka nejlépe.

Další informace o aktuálním dění na území Krkonošského národního parku i v jeho okolí najdete na facebookovém profilu http://www.facebook.com/spravakrnap

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…