KRNAP: Zahajujeme projekt Společné vzdělávání pracovníků Správy KRNAP a KPN II

10.06.2017 15:20

Správy českého i polského krkonošského národního parku realizovaly v letech 2010-2014 projekt Společné vzdělávání pracovníků Správy KRNAP a KPN. Ve svých závěrech byl tento projekt natolik úspěšný, že jsme s odstupem času připravili navazující projekt.

KRNAP: Zahajujeme projekt Společné vzdělávání pracovníků Správy KRNAP a KPN II
Foto: KRNAP
Popisek: KRNAP

Projekt Společné vzdělávání pracovníků Správy KRNAP a KPN II budeme realizovat od června 2017 do září 2021. Stejně jako v první projektu i nyní bude na obou stranách Krkonoš probíhat výuka pracovníků národních parků jazyku jejich protějšků. „Jazyková bariera mezi Čechy a Poláky není velká, ale přeci jenom je patrná. Proto jsme v minulých letech uvítali možnost učit se polštinu. Pomáhalo nám to při jednání s našimi partnery na polském národním parku a hlavně při jednáních s polskými návštěvníky v terénu,“ říká ředitel Správy KRNAP Jan Hřebačka.

Velmi úspěšnou aktivitou v prvním projektu, bylo vydání série velkoformátových ilustrovaných posterů o základních fenoménech přírody Krkonoš. Jejich tvorby se ujal známý český ilustrátor Jan Dungel. Dodnes jsou tyto sady posterů k vidění na krkonošských boudách nebo ve školách v širokém okolí. Zájemců ale bylo mnohem více, než jsme dokázali uspokojit. Proto i v nově začínajícím projektu počítáme s vydání reedice této sady. Na zájemce by se začátkem podzimu mělo čekat 1 000 sad. Stejně tak reedice se dočkají základní letáky Pravidla chování a Bezpečně po horách a to v českém i polském jazyce.

Projekt Společné vzdělávání pracovníků Správy KRNAP a KPN II je podpořen z Operačního programu přeshraniční spolupráce Česká republika–Polská republika 2014–2020.

Další informace o aktuálním dění na území Krkonošského národního parku i v jeho okolí najdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…