Kam za adventem ve Středočeském kraji

02.12.2013 15:49

Na dobu adventní si středočeská muzea i galerie připravily řadu akcí s vánoční tématikou. Nabízí koncerty, zpívání koled, výstavy betlémů či vánoční trhy.

Kam za adventem ve Středočeském kraji
Foto: Hans Štembera
Popisek: Adventní věnec

Hornické muzeum v Příbrami představí tradiční vánoční výstavu betlémů, kterou můžete vidět od 5. 12. 2013 do 5. 1. 2014. Výstava prezentuje desítku velkých historických betlémů a několik menších betlémových celků. Příbramská sbírka vyřezávaných jesliček jsou světovým unikátem.

Letos se do předvánočních aktivit zapojily hlavně děti. Výtvarné práce žáků základních a středních škol jsou vystaveny v prostorách Hornického skanzenu Mayrau ve Vinařicích, kde budou k vidění až do 6. 1. 2014. Středočeská vědecká knihovna v Kladně pořádá od 5. 12. 2013 do 7. 1. 2014 vánoční výstavu výtvarných výrobků dětí z Dětského domova a Základní školy v Ledcích.

České muzeum stříbra v Kutné Hoře připravilo Vánoce na Hrádku, přesný program naleznete na www.cms-kh.cz. Tam také najdete více informací o akci Barborky na Hrádku, která se koná v Kutné Hoře od 7. do 8. 12. 2013. Během těchto dvou dnů si můžete projít adventní trhy, navštívit tvůrčí vánoční dílny pro děti i dospělé a vidět průvod Barborek a Ambrožů zakončený rozsvěcením vánočního stromu.

Vánoční ozdoby a další dekorační předměty si lze koupit na jarmarcích, třeba 7. 12. 2013 v Regionálním muzeu Mělník. Pro milovníky originálních výrobků si Muzeum Českého Krasu v Berouně na dny 14. a 15. 12. 2013 připravilo FlerJarmark „Vítání Vánoc“.

Pravou adventní atmosféru zažijete v Průvodu Tříkrálovém, který pořádá Muzeum Mladoboleslavska. Spolu se třemi mudrci vyjde z Českobratrského nádvoří v Mladé Boleslavi v 15:00 dne 21. 12 2013.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Kr-stredocesky.cz

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: V květnu si budou moci lidé prohlédnout vodní elektrárnu Hněvkovice

13:55 ČEZ: V květnu si budou moci lidé prohlédnout vodní elektrárnu Hněvkovice

Během čtyř květnových víkendů se budou moci lidé podívat do útrob unikátního vodního díla, vybudovan…