Karla Šlechtová jednala s bavorskou ministryní pro evropské záležitosti a regionální vztahy Beate Merk

14.01.2016 13:08

V budově Zastoupení Svobodného státu Bavorska v Praze proběhlo setkání ministryně Karly Šlechtové s bavorskou ministryní Beate Merk. Tématem jednání bylo prohloubení česko-bavorských vztahů, regionální rozvoj, ale také současná uprchlická krize a mimo jiné i úspěšné výsledky čerpání peněz z evropských fondů.

Karla Šlechtová jednala s bavorskou ministryní pro evropské záležitosti a regionální vztahy Beate Merk
Foto: MMR
Popisek: Ministryně Karla Šlechtová s bavorskou ministryní Beate Merk

„Již v prvním čtvrtletí letošního roku představím společně s bavorským státním ministrem financí studii česko-bavorského pohraničí, která by měla být impulsem pro vznik mnoha dalších záměrů a projektů. Rovněž se spouští nový program spolupráce Čechů a Bavorů, který poběží až do roku 2020. Přejme mu, aby byl minimálně stejně úspěšný jako předchůdce z programového období 2007-2013. Ten byl vyhodnocen žadateli, odborníky i veřejností jako jeden z nejlepších v Evropské unii. Úspěšně prošel všemi dosud ukončenými kontrolami a audity a držel se z hlediska čerpání finančních prostředků dlouhodobě mezi třemi nejlepšími přeshraničními programy v celé Evropské unii,“ uvedla ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová.

V rámci jednání byla řešena i otázka a postoje obou stran na současnou uprchlickou krizi a možnosti jejího řešení. 

Jednání se uskutečnilo při příležitosti recepce Zastoupení Svobodného státu Bavorsko v Praze. Klíčovými tématy byly česko-bavorská spolupráce a spolupráce s Bavorským státním ministerstvem hospodářství a médií, energie a technologie a Bavorským státním ministerstvem pro evropské záležitosti a regionální vztahy.

V období 2014-2020 bude realizován nový program česko-bavorská spolupráce. Poskytne 103,4 mil. EUR na regionální a místní projekty připravované ve spolupráci českých a bavorských partnerů s dopadem na společné území. Program pro období 2014-2020 byl schválen 17. 12. 2014. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

7:23 České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

Poslední dubnový víkend se poprvé v letošním roce otevře ČD Muzeum v Lužné u Rakovníka. Pro návštěvn…