Karlovarský kraj: Chebští středoškoláci a vysokoškoláci darovali krev v rámci akce „Kýbl akademické krve“

30.11.2021 7:34 | Tisková zpráva

?Po dvouleté covidové pauze se studenti vrátili k dobrovolnému darování krve. V chebské transfúzní stanici Karlovarské krajské nemocnice se totiž uskutečnil již 54. Kýbl akademické krve, tradiční studentská akce Fakulty ekonomické Západočeské univerzity.

Karlovarský kraj: Chebští středoškoláci a vysokoškoláci darovali krev v rámci akce „Kýbl akademické krve“
Foto: Karlovarský kraj
Popisek: Karlovarský kraj, logo.

Letošního Kýblu akademické krve se zúčastnili nejen studenti chebské části Fakulty ekonomické ZČU, ale podpořili ji i studenti chebských středních škol – Gymnázia Cheb, Integrované střední školy a Střední zdravotnické školy, a zaměstnanci jedné z chebských firmem. 

Anketa

Těšíte se, až se kabinet Petra Fialy ujme vlády?

5%
91%
hlasovalo: 15147 lidí
„Velice mě těší, že se našim studentům podařilo nadchnout pro akci i zástupce středních škol a firemního sektoru, neboť každý nový dobrovolný dárce krve se počítá,“ hodnotí spoluorganizátor akce Jan Tlučhoř z katedry marketingu, obchodu a služeb Fakulty ekonomické a doufá, že mnozí ze 13 prvodárců budou darovat krev i nadále.

„Výzva k účasti na akci Kýbl krve byla tou poslední kapkou, která podpořila mé rozhodnutí jít poprvé darovat krev, i když odběry krve zrovna v lásce nemám,“ konstatoval učitel chebského gymnázia Libor Matoušek. Prvodárci krve společně díky „Kýblu“ dokáží překonat, mnohdy ještě při odběru patrné obavy z darování krve, a zažijí tak ten skvělý pocit z dobrého skutku, který učinili. Je škoda, že se na poslední chvíli několik registrovaných účastníků muselo ze zdravotních důvodů omluvit. Snad jim to vyjde příště.

Kýbl akademické krve se zrodil v zimním semestru akademického roku 1993/94 jako „produkt“ cvičení tehdy nově vyučovaného předmětu Propagace. Úkolem studentů bylo využít teoretických principů marketingové komunikace, prověřit své komunikační schopnosti a přesvědčit další studenty k hromadnému odběru. První odběr se uskutečnil 9. prosince 1993 za účasti 36 dárců, z nichž 12 studentů si vyzkoušelo dárcovství poprvé v životě. Název Kýbl akademické krve byl zvolen proto, že obsah této nádoby představuje 15 litrů, což je možné zajistit odběrem 30 dárců. Akce inspirovala i podobnou aktivitu s názvem Univerzitní upír, která se v minulých týdnech konala na ZČU v Plzni.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…