Karlovarský kraj: Mattoni 1/2Maraton se blíží, pozor na dopravní opatření

14.05.2018 13:06

?Šestý ročník Mattoni 1/2Maratonu přiláká do lázeňského města plejádu špičkových evropských běžců. Právě v Karlových Varech odstartuje nová iniciativa RunCzech - EuroHeroes - určená na podporu rozvoje evropské atletiky. Očekává se i hojná účast rodičů s dětmi v dm rodinném běhu a dalších hobby běžců z našeho kraje a celé ČR.

Karlovarský kraj: Mattoni 1/2Maraton se blíží, pozor na dopravní opatření
Foto: Karlovarský kraj
Popisek: Karlovarský kraj, logo.

Zatímco v minulých letech měl Mattoni 1/2Maraton Karlovy Vary zpravidla africké vítěze, letos chtějí dát organizátoři šanci zazářit také evropským a především českým atletům. „Vnímáme, že pokud má být evropská a česká atletika na světové úrovni konkurenceschopná, je nutné, abychom dali těmto atletům na našich závodech větší prostor. Doufáme, že tento krok bude pro běžce novou motivací, a že si třeba už v Karlových Varech zaběhnou nové osobní rekordy,“ uvádí Tomáš Mirovský, koordinátor závodů RunCzech.

V mužském poli poběží hned šestice běžců s osobním rekordem pod jednu hodinu a čtyři minuty v čele s mnohonásobným evropským šampionem v přespolním běhu a dvojnásobným olympionikem Sergejem Lebidem z Ukrajiny. Velice kvalitní výkon se dá ovšem očekávat také od mladého španělského běžce Houssama Benabboua, který si na letošním MS v půlmaratonu zaběhl nový osobní rekord 1:03:35. Českou jedničkou bude ve Varech Ondřej Fejfar. Z Čechů v elitním poli letos nebudou chybět ani Jiří Petr, Tomáš Navrátil nebo domácí Jan Sokol a Pavel Procházka. 

Závod žen má jasnou favoritku v Evě Vrabcové Nývltové, která v dubnu na Sportisimo 1/2Maratonu Praha časem 1:11:01 překonala letitý český rekord v půlmaratonu. “Mým letošním vrcholem bude mistrovství Evropy, nicměné na závod ve Varech se moc těším. Chci si užít skvělou atmosféru a odvést maximum,“ uvedla Vrabcová, která bude určitě útočit na překonání českého rekordu závodu 1:17:31, který drží už od roku 2013 Ivana Sekyrová, jež se v tomto roce rovněž účastní. Letos poprvé bude oceněn také nejrychlejší muž a žena Karlovarského kraje, kteří získají trofej pro krále a královnu regionu.

Mattoni 1/2Maraton Karlovy Vary startuje už v sobotu 19. května od 17:30. Sledovat ho můžete také v přímém přenosu ČT Sport, který začne v 18 hodin. Závod si vyžádá v krajském městě řadu dopravních opatření ZDE. O které konkrétně půjde, zjistíte na stránkách agentury RunCzech.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Praha podpoří prevenci ve školách, má předcházet šikaně či záškoláctví

22:04 MHMP: Praha podpoří prevenci ve školách, má předcházet šikaně či záškoláctví

Pražští radní odsouhlasili poskytnutí dotací na prevenci ve školách a školských zařízeních v Praze p…