Karlovarský kraj: Od února je možné žádat o dotace v oblasti životního prostředí

04.02.2018 15:09

Karlovarský kraj vyhlásil programy pro poskytování dotací v oblasti životního prostředí, environmentální výchovy nebo na podporu včelařství. Žádosti o dotace se nově podávají elektronicky, aby lidé mimo jiné nemuseli ztrácet čas čekáním ve frontě na krajském úřadě.

Karlovarský kraj: Od února je možné žádat o dotace v oblasti životního prostředí
Foto: Karlovarský kraj
Popisek: Karlovarský kraj, logo.

„Před prvním vstupem do dotačního portálu se žadatel musí nejprve zaregistrovat. Následně si vybere program, ze kterého chce žádat, vyplní a odešle konkrétní žádost. Registrace se provádí pouze jednou a je možná už nyní,“ vysvětlil krajský radní Karel Jakobec. U většiny programů záleží na pořadí, v němž žadatel svou žádost v elektronickém systému odešle. Následně pak musí být žádost v listinné podobě doručena spolu s potřebnými přílohami v příslušné lhůtě na podatelnu krajského úřadu, a to osobně nebo poštou. „Věřím, že tato možnost bude pro žadatele komfortnější a ušetří jim čas. Chtěl bych doporučit všem, kteří se zaregistrují do elektronického systému, aby si následně kontrolovali

e-mailové schránky, protože jim budou zaslány registrační údaje a také zpráva s podrobnostmi k podané žádosti společně s informací o pořadí, ve kterém zájemce žádost odeslal. Ve zprávě najdou individuální žadatelé či zástupci obcí také další podrobnosti k podání žádosti v takzvané papírové podobě,“ dodal Jakobec.

V oblasti životního prostředí mohou lidé využít program pro poskytování dotací z rozpočtu Karlovarského kraje na podporu včelařství. Z dotace lze pořídit základní vybavení pro včelaře, jako jsou úly, rámky či mezistěny, a také nakoupit včelstva nebo včelí oddělky. Ve čtvrtek 1. února
byl spuštěn příjem elektronických žádostí. Ukončen pak bude 28. února v 17:00 hodin.  U tohoto programu bude záležet na pořadí příjmu elektronické žádosti. Do 10 dnů od odeslání elektronické žádosti je pak třeba na podatelnu krajského úřadu doručit dokumenty v listinné podobě, aby bylo možné žádost vyhodnotit.

Další možností je čerpat dotace z programu na podporu ochrany životního prostředí, environmentální výchovy, vzdělávání a osvěty. Dotace jsou určeny například na záchranné programy zvláště chráněných druhů rostlin a živočichů, na podporu činnosti záchranných stanic, dále na provoz středisek s ekovýchovným zaměřením, údržbu stromořadí a akce pro veřejnost. Příjem elektronických žádostí byl spuštěn 1. února v 15:00 hodin a vyprší 28. února ve 23:00 hodin. Také v tomto případě záleží na pořadí, v jakém žadatel odeslal elektronickou žádost. Do pěti pracovních dnů od ukončení příjmu elektronických žádostí by měl žadatel doručit potřebné dokumenty v listinné podobě na podatelnu krajského úřadu.

Od 1. února 8:00 hodin do 31. března 20:00 hodin je spuštěn příjem elektronických žádostí v rámci programu pro poskytování dotací na realizaci drobných vodohospodářských ekologických akcí. Program pomůže například obcím s dobudováním kanalizace nebo výstavbou čističek odpadních vod. O dotaci mohou žádat ale i právnické či fyzické osoby. V tomto případě nezáleží na pořadí, v jakém žadatelé svou žádost v systému odešlou. Do pěti pracovních dnů od ukončení příjmu elektronických žádostí by pak měl žadatel donést či poslat potřebné dokumenty v listinné podobě na podatelnu krajského úřadu.

Nejen obcím, ale i právnickým a fyzickým osobám je určen program pro poskytování dotací na realizaci opatření na ochranu před povodněmi v ohrožených územích. Příjem elektronických žádostí začal 1. února v 8:00 hodin a končí 31. srpna ve 20:00 hodin. Dokumenty potřebné k úspěšnému získání dotace je třeba dopravit na podatelnu krajského úřadu do 5 pracovních dnů od odeslání elektronické žádosti. U tohoto programu záleží na pořadí, v jakém žadatel svou elektronickou žádost odeslal.

„Pro všechny žadatele o dotace připravil Karlovarský kraj informační web, kde najdou přesný návod k podávání žádostí i přehled krajských dotačních programů. Naleznou zde také kontakty na úředníky zodpovědné za jednotlivé programy, kteří žadatelům v případě potřeby poradí,“ uzavřel Karel Jakobec.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…