Karlovarský kraj chystá modernizaci křižovatek a silnic na Žluticku

15.06.2016 19:57

Tři dopravní stavby připravuje Karlovarský kraj na Žluticku na silnici II/205. Nechá zmodernizovat hlavní křižovatku ve Žluticích, v sousedních Záhořicích a opraví úsek Močidlec - Vladořice. To vše za celkem 25 milionů korun (bez DPH).

Karlovarský kraj chystá modernizaci křižovatek a silnic na Žluticku
Foto: Karlovarský kraj
Popisek: Karlovarský kraj, logo.

Rada Karlovarského kraje schválila zadání těchto veřejných zakázek na provedení stavebních prací. „Jde o první akce na krajských silnicích, k jejichž financování bychom chtěli využít dotaci z Integrovaného regionálního operačního programu. Jediné kritérium při posuzování nabídek firem bude nejnižší cena,“ řekl náměstek hejtmana pro dopravu Jakub Pánik. 

V centru Žlutic dojde k podstatné úpravě křižovatky silnic II/205 a II/193, kde se stýkají ulice Mlýnská, Nádražní a Příkopy. Křižovatku nechá kraj přebudovat na standardní stykovou, předělat její šířkové uspořádání a zbourat horní spojnici rozcestí včetně původní kamenné opěrné zdi. Náklady se odhadují na 4,6 milionu korun. Prakticky stejný druh modernizace v hodnotě 4,5 milionu korun čeká i složitou křižovatku silnic II/205 a II/226 v nedalekých Záhořicích. Řidiči se dočkají také kompletní rekonstrukce silnice mezi obcemi Močidlec a Vladořice. Přibližně dvoukilometrový úsek silnice druhé třídy je nutné rozšířit, zpevnit a odvodnit. Hodnota prací se bude pohybovat kolem předpokládaných 15 milionů korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…