Klaudiánova nemocnice: Nová jídelna začne sloužit od září

07.08.2022 17:21 | Tisková zpráva

V říjnu roku 2021 zahájila Klaudiánova nemocnice stavbu nového stravovací provozu. V tuto chvíli je hotová nová jídelna, kde se již konaly první vzdělávací akce pro lékaře a sestry.

Klaudiánova nemocnice: Nová jídelna začne sloužit od září
Foto: mb-net.cz
Popisek: Klaudiánova nemocnice v Mladé Boleslavi

Zaměstnanci nemocnice se v nové jídelně poprvé najedí v začátkem září. Nadále tak pokračují stavební práce na samotné kuchyni, která je v tuto chvíli dočasně oddělena od hotové části, aby stavba nezasahovala do budoucího provozu jídelny.

Nový stravovací provoz vzniká mezi parkovacím domem nemocnice a budovou interny. Stavbu si osobně prohlédl náměstek hejtmanky Středočeského kraje Pavel Pavlík a zástupkyně ředitele pro provoz Klaudiánovy nemocnice Helena Kocmanová.

Stavba si vyžádá téměř 60 milionů korun bez DPH. Náklady na vybavení dosáhnou dalších cca 70 milionů korun bez DPH (konečná cena bude stanovena podle veřejné zakázky). Nemocnice projekt financuje ze svých zdrojů.

Anketa

Líbí se vám kampaň, ve které SPOLU staví Babiše vedle Putina?

1%
97%
hlasovalo: 29284 lidí

Důvodem stavby nového stravovacího provozu je to, že stávající budova i technologické vybavení jsou již zastaralé a nevyhovují současným potřebám mladoboleslavské nemocnice. Nový gastroprovoz je navržen se zelenou střechou, kde bude parčík vybízející k odpočinku.

Součástí nové kuchyně bude tabletová linka, jejíž instalace ve stávající kuchyni z důvodu nedostatečného prostoru a nedostatečného technického vybavení není možná. Při využití tabletového systému bude strava v kuchyni pod dohledem nutriční specialistky rozdělena do tabletu dle typu diety a transportována na jednotlivá oddělení nemocnice v tabletových kontejnerech.

V současnosti je budova s kuchyní nejstarším objektem v areálu nemocnice. Gastrovybavení i přes svou funkčnost neumožňuje přípravu pokrmů dle aktuálních trendů, jako jsou vaření v páře, nízkoteplotní, tlakové nebo noční vaření. Vnitřní rozvody jsou na hraně životnosti a vyžadovaly by kompletní rekonstrukci.

Výdej jídel pro zaměstnance nemocnice je navíc zcela mimo tuto budovu a z důvodu nedostatečné kapacity stávající kuchyně je zajišťován externí firmou. Současné prostory zaměstnanecké jídelny, která se nachází v suterénu pavilonu gynekologie, nevyhovují kapacitně a nenaplňují současné hygienické standardy stravování zaměstnanců.

Vybudováním moderního a funkčního gastroprovozu dojde ke značným úsporám při provozu a díky použití nových technologií i trendů dojde ke zkvalitnění připravované stravy. Při hodnocení kvality péče ve zdravotnickém zařízení, hraje velmi důležitou roli kvalita stravování. Pacienti jistě ocení nejen kvalitní a pestrou stravu s využitím čerstvých surovin, ale též její přípravu pomocí moderních technologií a servírování v tabletovém systému.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

7:23 České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

Poslední dubnový víkend se poprvé v letošním roce otevře ČD Muzeum v Lužné u Rakovníka. Pro návštěvn…