Klaudiánova nemocnice: S očkováním pomáhají i policisté

24.01.2021 7:34

V souvislosti s šířením onemocnění covid-19 se zdravotnická zařízení potýkají s nedostatkem zdravotnického personálu. I proto se mladoboleslavští policisté aktivně zapojili do pomoci v boji s touto nákazou a v Klaudiánově nemocnici v Mladé Boleslavi poskytují součinnost zdravotníkům při očkování.

Klaudiánova nemocnice: S očkováním pomáhají i policisté
Foto: mb-net.cz
Popisek: Klaudiánova nemocnice v Mladé Boleslavi

Policie ČR s Klaudiánovou nemocnicí úzce spolupracuje dlouhodobě. Pomoc v rámci očkování proti onemocnění covid-19 oblastní nemocnicie skutečně potřebuje. „Naše nemocnice se jako řada dalších potýká s nedostatkem personálu za běžné situace a během stávající pandemie je situace samozřejmě komplikovanější. Každá pomoc od nezdravotníků uvolní ruce našemu zdravotníkovi, který může vykonávat svoji odbornou práci,“ řekla hlavní sestra Klaudiánovy nemocnice Zuzana Hanková.

Mladoboleslavští policisté již třetím týdnem vypomáhají v rámci výkonu služby v této nemocnici jako administrátoři při očkování zdravotníků. Od pondělí 25. ledna budou pomáhat při očkování veřejnosti v Domě kultury rovněž jako administrátoři.

Další dva mladoboleslavští policisté pomáhají Krajské hygienické stanici Středočeského kraje s trasováním. Jejich úkolem je kontaktovat nově pozitivní případy covid-19 v nařízené izolaci. Telefonicky u těchto osob zjišťují, s kým mohl vzniknout v poslední době rizikový kontakt a následně navazují hovor i s možnými rizikovými osobami, kterým bude nařízena karanténa a bude jim vystavena žádanka na odběry.

Pomáhat touto formou plánují mladoboleslavští policisté i nadále.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: 59 procent domácností, které si pořídí fotovoltaiku s baterií, sníží spotřebu minimálně o 20 procent

11:59 ČEZ: 59 procent domácností, které si pořídí fotovoltaiku s baterií, sníží spotřebu minimálně o 20 procent

Číslo týdne