Klub českých turistů: Prosíme o podporu projektu týkajícího se úpravy vrcholu Lysé hory v Beskydech

20.07.2019 20:32

Projekt KČT, který byl opět podpořen z grantového programu Plzeňského Prazdroje (program Radegast lidem), byl nominován výběrovou komisí mezi šest nejúspěšnějších.

Klub českých turistů: Prosíme o podporu projektu týkajícího se úpravy vrcholu Lysé hory v Beskydech
Foto: kct.cz
Popisek: Klub českých turistů - logo

Hlavním smyslem projektu je zkulturnění vrcholu Lysého hory. Významu tohoto místa určitě neodpovídá jeho současný stav. Dožilý turistický inventář v podobě různě pořezaných panoramatických map, zbytky stavební suti namíchané s dalšími kameny pokrývající vrchol, rozpadající se dřevěné lavičky, zbytky dřevěných ohrad, které měly vymezovat pásmo volného vstupu a začátek národní přírodní rezervace Mazák. To je bohužel současný stav, o kterém se mohou dennodenně přesvědčovat stovky návštěvního Lysé hory. Proto se Klub českých turistů rozhodl změnit tento neutěšený stav. Díky grantové výzvě Plzeňského Prazdroje se naskytla možnost tento záměr zrealizovat.

Celý projekt je rozdělen na dvě etapy. V té první bychom chtěli obnovit dosavadní čtyři rozhledová místa a vytvořit ještě tři další. Výhledová místa vybavit novými panoramatickými mapami, vyměnit dosluhující dřevěné lavičky za nové a obnovit dřevěná zábradlí vymezující přístupné části vrcholu. V druhé etapě by pak mělo dojít k citlivé úpravě povrchů vrcholové partie Lysé hory.  

Projekt byl podpořen částkou 300 000,-Kč a následným postupem do dalšího kola, ve kterém může veřejnost svým hlasováním rozhodnout o celkovém vítězi všech podpořených projektů. Vítěz hlasování totiž obdrží finanční odměnu, kterou může použít například na rozvoj organizace, nebo na dofinancování svého projektu. Odkaz na všechny podpořené projekty a na možnost hlasování pro náš projekt najdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Správa jeskyní ČR: Koněpruské jeskyně zakládají novou tradici kulturních pořadů v podzemí

16:05 Správa jeskyní ČR: Koněpruské jeskyně zakládají novou tradici kulturních pořadů v podzemí

Od letošního jara, souběžně s otevřením nového Domu přírody Českého krasu, uvádějí Koněpruské jeskyn…