Komise pro rozvoj příhraniční spolupráce Aš – Selb poprvé jednala

05.02.2016 13:40

Zahradní výstava v roce 2023, „Perlová“ cyklostezka, možnosti spolupráce v oblasti drogové prevence, prohloubení vzájemné informovanosti o dění v sousedním městě, součinnost v oblasti turistického ruchu. To byly první návrhy a témata projednané na úvodní schůzce nedávno zřízené společné komise pro příhraniční spolupráci měst Aš a Selb, konané na radnici v Aši ve středu 3. února.

Komise pro rozvoj příhraniční spolupráce Aš – Selb poprvé jednala
Foto: wikipedia
Popisek:

Komise byla ustanovena na základě doporučení již dříve schváleného Strategického plánu spolupráce v příhraniční oblasti Aš a Selb z roku 2014. Původně se měla scházet jednou ročně, dohodnuty byly ale schůzky častější. Letos se tak uskuteční ještě jedno, podzimní, setkání v Selbu.

Ve dvanáctičlenné komisi zasedají představitelé obou radnic a pracovníci městských úřadů v paritním zastoupení. Komise bude usilovat nejen o velké projekty, ale také o ty malé, s důrazem na setkávání a spolupráci jednotlivců a spolků. Vzniknout mají pracovní skupiny, které se vždy budou zabývat pouze jedním odvětvím, například možnostmi spolupráce v oblasti zdravotnictví, školství, kultuře či sportu.

Jako největší společný projekt se jeví chystaná zahradní výstava, pořádaná městem Selb v roce 2023. Aš by mohla jako partner na projektu významně participovat. Vzhledem k tomu, že se zatím jedná o blíže neprojednaný záměr, nedá se v tuto chvíli informovat o jeho podrobnostech. Dále už jsou partneři v přípravě „Perlové“ cyklostezky. Ta má propojit města Oberkotzau, Rehau, Schönwald, Selb a Aš. V oblasti drogové prevence se „rýsuje“ společný projekt zaměřený na školní mládež z obou měst, kdy v květnu do Aše dorazí tzv. Protidrogový vlak.

Určitou symboliku má ve snažení o těsnější spolupráci nedávné zprovoznění železnice Cheb – Aš, Selb, Hof, o kterou bylo usilováno téměř 20 let.
Města Aš a bavorský Selb leží na hranici České republiky a Německa, vzdálena jsou od sebe cca šest kilometrů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…