Kovárna Viva se stala vlastníkem prostějovské firmy SwissCentrum Engineering

23.10.2014 14:48

V úterý 14. 10. 2014 proběhla v Prostějově důležitá obchodní transakce mezi společností Kovárna VIVA a.s. a firmou SwissCentrum Engineering, s.r.o. Zlínská firma odkoupila stoprocentní podíl této firmy a stala se tak jejím novým majitelem.

Kovárna Viva se stala vlastníkem prostějovské firmy SwissCentrum Engineering
Foto: Kovárna Viva
Popisek: Kovárna Viva ve Zlíně.

Cílem akvizice je rozšíření portfolia v oblasti obrábění a především zvýšení výrobní kapacity v oblasti výroby nástrojů a obrábění výkovků. Pro mateřskou firmu Kovárnu VIVA i pro její prostějovskou dceru Alper a.s. je výhodně situována do její bezprostřední blízkosti. „Společnost SCE disponuje kvalifikovanými a šikovnými pracovníky, chceme proto využít jejího potenciálu a firmu dále rozvíjet,“ říká výkonný ředitel Kovárny VIVA Petr Kročil.

„Jsme rádi, že se nám podařilo v poměrně krátkém čase se domluvit na podmínkách prodeje právě s takovým subjektem jako je Kovárna VIVA,“ uvádí dosavadní majitel Daniel Chlubna a dodává: „Jednou z klíčových podmínek prodeje společnosti byla má snaha prodat firmu společnosti, která bude natolik silným a zkušeným subjektem v oboru, že poskytne našim zaměstnancům perspektivu do budoucna a zajistí další rozvoj společnosti.“

Společnost SwissCentrum Engineering, s.r.o. vyrábí především přesné lisovací nástroje. V minulosti byla součástí Agrostroje Prostějov, nástupce slavné firmy Wichterle a Kovařík.

Po loňské úspěšné akvizici společnosti Alper, a.s. v roce 2013 jde už o druhou obchodní transakci v Prostějově. Počet nových spolupracovníků Kovárny VIVA v tomto regionu tak nákupem společnosti SwissCentrum Engineering, s.r.o. překročil stovku zaměstnanců. Plánovaný obrat obou prostějovských firem by v roce 2015 měl překročit 200 milionů Kč.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nadace ČEZ: V obci Plchovice obnovili ovocný sad

13:04 Nadace ČEZ: V obci Plchovice obnovili ovocný sad

Výsadbou nových stromů v obci Plchovice obnoví sad, který zde byl původně. A nejen to, nové stromy b…