Kraj Vysočina: Část rekonstruovaného průtahu Jemnicí je zprovozněna

19.11.2021 15:13 | Tisková zpráva

Od začátku listopadu mohou řidiči projíždějící Jemnicí využívat dva modernizované úseky komunikace II/152 včetně mostu přes řeku Želetavku.

Kraj Vysočina: Část rekonstruovaného průtahu Jemnicí je zprovozněna
Foto: kr-vysocina.cz
Popisek: Kraj Vysočina - logo

Stavební práce byly zahájeny v dubnu tohoto roku. V letošní etapě proběhla modernizace ulice Tyršovy včetně úpravy křižovatky II/152 s II/410 (směr Dešná) až po část ulice Velká brána v úseku dlouhém celkem 440 metrů. 

Anketa

Jste pro zavedení povinného očkování proti covidu-19?

80%
hlasovalo: 67636 lidí
Vozovka zde vykazovala značné množství poruch a muselo tak dojít ke kompletní výměně konstrukčních vrstev. Současně proběhla i částečná rekonstrukce kanalizace a zejména výměna celého páteřního vodovodu. Modernizací prošel také další úsek v délce cca 100 metrů silnice II/152 v ulici Na Podolí, který zahrnoval zejména rekonstrukci mostního objektu ev. č. 152-010 přes řeku Želetavku. U mostu ve špatném technickém stavu docházelo ke korozi výztuže a degradaci betonu nosné konstrukce, nevyhovující byl také izolační systém mostovky. Bylo nutné přistoupit k sanaci spodní stavby a nosné konstrukce a vybudovat nový mostní svršek včetně vybavení mostu.

Rekonstrukce silnice II/152 v průtahu Jemnicí bude po zimní přestávce pokračovat i v příštím roce. Zbývající části ulic Velká brána a Na Podolí v délce cca 460 metrů budou zprovozněny od října 2022.

Na projekt II/152 Jemnice – průtah s celkovými stavebními náklady ve výši 38 mil. Kč požádal Kraj Vysočina o finanční podporu z Integrovaného regionálního operačního programu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…