Kraj Vysočina: Další domácnosti v kraji dosáhly na kotlíkovou dotaci

14.12.2022 7:29 | Tisková zpráva

Rada Kraje Vysočina dnes rozhodla o schválení 788 žádostí o poskytnutí kotlíkové dotace. „Úspěšní žadatelé budou moci na výměnu svého starého kotle na tuhá paliva za nový ekologický zdroj tepla čerpat finanční prostředky v celkovém objemu přes 116 milionů korun,“ uvedla Hana Hajnová, náměstkyně hejtmana pro oblast regionálního rozvoje a územního plánování.

Kraj Vysočina: Další domácnosti v kraji dosáhly na kotlíkovou dotaci
Foto: kr-vysocina.cz
Popisek: Kraj Vysočina - logo

Od 1. 8. do 31. 8. 2022 bylo na Krajský úřad Kraje Vysočina předloženo 844 žádostí o dotaci v rámci projektu „Kotlíkové dotace v Kraji Vysočina pro nízkopříjmové domácnosti“, který je financovaný z Operačního programu Životní prostředí 2021–2027. Podpoření žadatelé budou písemně informováni o schválení jejich žádosti prostřednictvím dopisu, který jim bude v nejbližších dnech zaslán společně se Smlouvami o poskytnutí dotace. Stejně tak budou vyrozuměni i všichni žadatelé, kterým nebyla dotace přiznána. Nepodpořeno bylo 56 žádostí, a to především z důvodu nesplnění podmínek programu nebo duplicitního podání stejné žádosti.

„Dotace jsou nově zacíleny na domácnosti, jejichž příjem nepřesahuje v průměru 170 900 Kč ročně a pro domácnosti složené výhradně ze starobních důchodců. Novinkou je možnost získat až 60 % dotace dopředu, na základě zálohové faktury vystavené dodavatelem. Odpadá tedy nutnost mít na výměnu kotle našetřenou celou částku,“ doplnila Hana Hajnová.

Zájemci o dotaci, kteří nesplňují podmínky nízkopříjmovosti, avšak vlastní nemovitost vytápěnou kotlem nejvýše 2. emisní třídy, mohou na jeho výměnu čerpat dotaci v rámci programu Nová zelená úsporám, který má v gesci Státní fond životního prostředí.

Celkem bylo v rámci všech čtyř kol kotlíkových dotací dosud schváleno 9 346 žádostí o dotaci. K dnešnímu dni vyplatil Kraj Vysočina dotace na pořízení nových ekologických zdrojů tepla ve výši více než 762 milionů korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

KHS Jihočeského kraje: 153 případů černého kašle, za letošek jich bylo v kraji potvrzeno 1 476

13:04 KHS Jihočeského kraje: 153 případů černého kašle, za letošek jich bylo v kraji potvrzeno 1 476

Za sedmnáct týdnů letošního roku zaznamenali jihočeští hygienici celkem 1 476 případů černého kašle …