Kraj Vysočina: Lípu republiky na Vysočině zasadila pravnučka TGM Charlotta Kotíková

28.10.2018 11:21

Oslavy všeho dobrého i poučného, co se stalo v uplynulých 100 letech na území Československa zasáhly každého ze současné populace a v případě Kraje Vysočina se neomezily pouze na jednu jedinou OSLAVU.

Kraj Vysočina: Lípu republiky na Vysočině zasadila pravnučka TGM Charlotta Kotíková
Foto: kr-vysocina.cz
Popisek: Kraj Vysočina - logo

Díky aktivitě a podpoře vedení Kraje Vysočina, statutárního města Jihlavy a ve spolupráci s rektorátem Vysoké školy polytechnické Jihlava podařilo uvést v život jedinečný vzpomínkový projekt Proletí 100letí... a zasazením Stromu republiky mezi vzrostlé stromy v parku Vysoké školy polytechnické Jihlava byla udělána pomyslná tečka za oslavami kulatin.

K úkolu zasadit lípu – Strom republiky byl přizván hejtman Kraje Vysočina Jiří Běhounek, primátor statutárního města Jihlavy Rudolf Chloupek a rektor Vysoké školy polytechnické Jihlava Václav Báča a také dvě dámy: J. E. velvyslankyně Kanady paní Barbara C. Richardson a pravnučka T. G. Masaryka paní Charlotta Kotíková. „Přála bych lípě, aby ji nezasáhlo globální oteplování, aby prospívala a rostla tu pro budoucí generace, silná a košatá,“ dojatě komentovala sázení lípa Charlotta Kotíková. „Přál bych si, aby dalších sto let byli lidé v celé republice spokojení, družní a přátelští stejně jako u nás  na Vysočině,“ vzkázal hejtman Kraje Vysočina Jiří Běhounek.

Vysazení Lípy republiky zapadá do konceptu celokrajské aktivity k níž vyzvala Agentura Dobrý den Pelhřimov. Po území Kraje Vysočina budou v těchto dnech zasazeny stovky pamětních lip. Po zasazení poslední budou vyhlášeny českým rekordem. Státní hymnou doprovodil slavnostní zasazení stromu pěvecký sbor Campanula.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Královéhradecký kraj: Vybrané turistické linky už vyjely

16:13 Královéhradecký kraj: Vybrané turistické linky už vyjely

V sobotu 27. dubna vyjely vybrané turistické autobusové a vlakové linky Veřejné dopravy Královéhrade…