Kraj Vysočina: Na Žďársku půjde od září platit jízdné v autobusech bezhotovostně

30.08.2020 10:49

Ve spolupráci s dopravcem ZDAR, a.s. nabídne Kraj Vysočina cestujícím od 1. září 2020 možnost platit jízdné v autobusech platební kartou.

Kraj Vysočina: Na Žďársku půjde od září platit jízdné v autobusech bezhotovostně
Foto: kr-vysocina.cz
Popisek: Kraj Vysočina - logo

Dopravce, který ročně přepraví cca čtvrtinu všech cestujících linkovou dopravou v rámci Veřejné dopravy Vysočiny je prvním, který tuto službu nabídne na všech svých krajem dotovaných linkových autobusových spojích. „Jedná se o platbu bezkontaktní, tedy platbu, která nevyžaduje ověření PIN kódu. Stejná praxe je odzkoušena a plnohodnotně funguje u dopravních systémů některých krajů,“ uvedl Pavel Bartoš z krajského odboru dopravy a silničního hospodářství.

Cestující v autobusech společnosti ZDAR, a.s. mohou využít k bezkontaktní platbě jednorázové jízdenky nejen karty, ale i bezkontaktní nálepku nebo chytrý telefon. Díky nabídnuté platební alternativě nebude muset cestující hledat drobné a očekává se, že dojde ke zrychlení odbavování většího počtu nastupujících.

Dopravce ZDAR, a.s. je prvním smluvním partnerem Kraje Vysočina zajišťujícím veřejnou službu, který odbavovací systém na své náklady instaloval. Ještě před spuštěním, ale především v prvních týdnech provozu bude nový alternativní systém úhrady testován a v rámci EOC VDV (elektronického odbavování cestujících VDV) bude následně rozšířen na ostatní dopravce společně s možností předplatného, koupě přes internet atd. O dalších fázích rozvoje systému integrace Veřejné dopravy Vysočiny budou cestující informováni.

Bezhotovostně mohli jízdné platit na Vysočině zatím jen cestující drážní dopravou, a to nejen v pokladnách, ale i přímo ve vlaku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ číslo týdne: 12

11:44 ČEZ číslo týdne: 12

12 členů má jaderná aliance zemí EU.