Kraj Vysočina: Radní schválili záměr stavby objektu dialýzy pro Nemocnici Nové Město na Moravě

05.06.2022 14:02 | Tisková zpráva

V areále krajské Nemocnice Nové Město na Moravě vyroste do 3 let nový pavilon dialýzy.

Kraj Vysočina: Radní schválili záměr stavby objektu dialýzy pro Nemocnici Nové Město na Moravě
Foto: kr-vysocina.cz
Popisek: Kraj Vysočina - logo

Hejtman Kraje Vysočina Vítězslav Schrek dnes informoval, že krajská rada schválila stavební záměr a dala tak „zelenou“ této nové investici, mimochodem aktuálně nejdůležitějšímu rozvojovému projektu v této krajské instituci. Objekt za předpokládaných cca 88 miliónů korun má vyřešit rostoucí poptávku po službách dialyzačního pracoviště. 

Anketa

Je Stepan Bandera hrdina?

1%
97%
hlasovalo: 20840 lidí

Současné pracoviště umístěné v moderním interním pavilonu disponuje celkovou kapacitou pouze 14 lůžek. „Kapacita je nedostatečná, současné umístění v interním pavilonu už neumožňuje navýšení počtu křesel. Řešením je vybudování nového pracoviště, které bude disponovat 25 lůžky z toho čtyři lůžka budou využívána v režimu izolace,“ popsal budoucnost náměstek hejtmana Kraje Vysočina pro oblast zdravotnictví Vladimír Novotný.

Novostavba je situována v centru areálu nemocnice na krajském pozemku mezi pavilony chirurgických oborů, interních oborů, v sousedství gynekologicko-porodnického pavilonu. „Záměr počítá s umístěním budovy částečně pod terén parku, střecha bude zelená s centrálním světlíkem, který zajistí vstup dostatku denního světla,“ popisuje radní Kraje Vysočina pro oblast majetku Karel Janoušek s tím, že podobně vnořen do terénu je už tamní dětský pavilon. Objekt dialýzy bude mít jedno nadzemní patro a suterén. Nutností je zbudování propojovacího kolektoru mezi novou dialýzou a interním pavilonem, důvodem je zásadní propojenost provozů nemocnice a zajištění provázanosti inženýrských sítí.

Hemodialyzační středisko bylo v Nemocnici Nové Město na Moravě otevřeno v listopadu roku 1994  ve staré interní budově. V novoměstském hemodialyzačním středisku ročně provedou přes deset tisíc dialýz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: 59 procent domácností, které si pořídí fotovoltaiku s baterií, sníží spotřebu minimálně o 20 procent

11:59 ČEZ: 59 procent domácností, které si pořídí fotovoltaiku s baterií, sníží spotřebu minimálně o 20 procent

Číslo týdne