Kraj Vysočina: Snaha o zachování venkovských prodejen pokračuje

14.09.2019 16:11

Už třetím rokem Kraj Vysočina realizuje na svém území podporu venkovských prodejen. V roce 2017 byly na tuto oblast poprvé vyčleněny prostředky ve Fondu Vysočiny ve výši 2 miliony korun.

Kraj Vysočina: Snaha o zachování venkovských prodejen pokračuje
Foto: kr-vysocina.cz
Popisek: Kraj Vysočina - logo

V letech 2018 a 2019 pak shodně po 4 milionech korun. Zastupitelstvo kraje tak aktuálně schválilo podporu dalším 94 prodejnám, podporu získal stejně jako v předchozích ročnících programu například městys Kamenice pro prodejnu ve své místní části Řehořov, stejně úspěšná byla se svou prodejnou obec Javorek nebo obec Kamenná Lhota.

„Ani v letošním roce vedení Kraje Vysočina nezapomnělo na složitou situaci v oblasti venkovských prodejen. S postupným nárůstem jejich provozních nákladů a současně s přirozeným úbytkem zákazníků, došlo k navýšení provozních ztrát tak, že provozovatelé začali hrozit uzavíráním nerentabilních prodejen, případně požadovat úhrady provozních ztrát po obcích ve větší míře, než tomu bylo v předchozích letech. Obdobná situace nastala i tam, kde obce prodejny provozují sami. Proto je důležité obce v jejich snažení o zachování služeb pro své obyvatele podpořit“ doplnil Pavel Pacal, náměstek hejtmana pro oblast regionálního rozvoje, územního plánu a stavebního řádu a pro Fond Vysočiny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SÚKL: MUDr. Tomáš Boráň byl jmenován ředitelem Státního ústavu pro kontrolu léčiv

20:48 SÚKL: MUDr. Tomáš Boráň byl jmenován ředitelem Státního ústavu pro kontrolu léčiv

Ředitelem Státního ústavu pro kontrolu léčiv se 1. května 2024 stal MUDr. Tomáš Boráň. Na základě vý…