Kraj Vysočina: Transformace Domova Kamélie Křižanov míří do finiše, všichni klienti už mají nové sousedy

21.01.2023 12:11 | Tisková zpráva

Poslední tři objekty, určené pro běžné bydlení klientů Domova Kamélie Křižanov, už zabydleli jejich noví „nájemníci“.

Kraj Vysočina: Transformace Domova Kamélie Křižanov míří do finiše, všichni klienti už mají nové sousedy
Foto: kr-vysocina.cz
Popisek: Kraj Vysočina - logo

Na jihlavských adresách Na Kopci a Pávov našlo nový domov mezi běžnou komunitou posledních 18 klientů dosud žijících na zámku v Křižanově, v každé lokalitě byl vybudován také denní stacionář otevřený i pro osoby s mentálním a kombinovaným postižením z veřejnosti. Podle krajského radního pro oblast sociálních věcí Jana Tourka další objekty pro spoluobčany s handicapem provozuje Kamélie v Bystřici nad Pernštejnem, Velkém Meziříčí, Křižanově, Kadolci, Osové Bítýšce, Třešti, Novém Městě na Moravě, Žďáru nad Sázavou a v Měříně.

Anketa

Přestřelil Babiš billboard „Nezatáhnu Česko do války“?

hlasovalo: 28743 lidí

Cekem kraj pořídil v rámci procesu transformace Domova Kamélie Křižanov přirozené bydlení pro 124 klientů s různou mírou potřebné podpory včetně návazných ambulantních služeb a to za 423 miliónů korun, z toho 317 miliónů korun kraj získal z prostředků EU, tedy z Integrovaného operačního programu a Integrovaného regionálního operačního programu.

Kraj Vysočina už dokončil transformaci ústavních zařízení pro Domov bez zámku Náměšť nad Oslavou, Domov Jeřabina Pelhřimov, Domova Kamélie Křižanov, Domov Háj. Transformace částečně proběhla v Domově ve Zboží a v Domově ve Věži, připravována je v Domově Černovice – Lidmaň.

„Kraj Vysočina patří v rámci České republiky k nejaktivnějším regionům pokud jde o umisťování klientů do přirozeného prostředí běžné městské nebo obecní zástavby. Klienti jsou postupně připravováni na soběstačný život nebo žijí s přiměřenou podporou vycházející z limitů jejich postižení. Kraj Vysočina tak postupně opouští zbytné objekty ústavních zařízení, které převzal od státu v době vzniku krajů,“ uvedl Jan Tourek, radní Kraje Vysočina pro oblast sociálních věcí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo zahraničí: První Národní rozvojový den v Černínském paláci

13:21 Ministerstvo zahraničí: První Národní rozvojový den v Černínském paláci

Ve čtvrtek 25. dubna se na Ministerstvu zahraničních věcí uskuteční historicky první Národní rozvojo…