Kraj Vysočina: Transformace Domova Kamélie Křižanov míří do finiše, všichni klienti už mají nové sousedy

21.01.2023 12:11 | Tisková zpráva

Poslední tři objekty, určené pro běžné bydlení klientů Domova Kamélie Křižanov, už zabydleli jejich noví „nájemníci“.

Kraj Vysočina: Transformace Domova Kamélie Křižanov míří do finiše, všichni klienti už mají nové sousedy
Foto: kr-vysocina.cz
Popisek: Kraj Vysočina - logo

Na jihlavských adresách Na Kopci a Pávov našlo nový domov mezi běžnou komunitou posledních 18 klientů dosud žijících na zámku v Křižanově, v každé lokalitě byl vybudován také denní stacionář otevřený i pro osoby s mentálním a kombinovaným postižením z veřejnosti. Podle krajského radního pro oblast sociálních věcí Jana Tourka další objekty pro spoluobčany s handicapem provozuje Kamélie v Bystřici nad Pernštejnem, Velkém Meziříčí, Křižanově, Kadolci, Osové Bítýšce, Třešti, Novém Městě na Moravě, Žďáru nad Sázavou a v Měříně.

Anketa

Přestřelil Babiš billboard „Nezatáhnu Česko do války“?

hlasovalo: 28751 lidí

Cekem kraj pořídil v rámci procesu transformace Domova Kamélie Křižanov přirozené bydlení pro 124 klientů s různou mírou potřebné podpory včetně návazných ambulantních služeb a to za 423 miliónů korun, z toho 317 miliónů korun kraj získal z prostředků EU, tedy z Integrovaného operačního programu a Integrovaného regionálního operačního programu.

Kraj Vysočina už dokončil transformaci ústavních zařízení pro Domov bez zámku Náměšť nad Oslavou, Domov Jeřabina Pelhřimov, Domova Kamélie Křižanov, Domov Háj. Transformace částečně proběhla v Domově ve Zboží a v Domově ve Věži, připravována je v Domově Černovice – Lidmaň.

„Kraj Vysočina patří v rámci České republiky k nejaktivnějším regionům pokud jde o umisťování klientů do přirozeného prostředí běžné městské nebo obecní zástavby. Klienti jsou postupně připravováni na soběstačný život nebo žijí s přiměřenou podporou vycházející z limitů jejich postižení. Kraj Vysočina tak postupně opouští zbytné objekty ústavních zařízení, které převzal od státu v době vzniku krajů,“ uvedl Jan Tourek, radní Kraje Vysočina pro oblast sociálních věcí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Správa železnic: Modernizace vsetínské stanice pokročila, cestující mají k dispozici nové zázemí

7:02 Správa železnic: Modernizace vsetínské stanice pokročila, cestující mají k dispozici nové zázemí

Ve Vsetíně se uskutečnilo slavnostní otevření společného odbavovacího terminálu pro železniční a aut…