Kraj Vysočina: Žáci Obchodní akademie a Hotelové školy Třebíč absolvovali stáže v zahraničí

12.05.2022 16:33 | Tisková zpráva

V měsících březen a duben uskutečnila Obchodní akademie a Hotelová škola Třebíč pro své žáky dvě pracovní stáže ve španělské Malaze a v rakouském městě Klagenfurt za podpory programu Erasmus+. Do Španělska vycestovalo deset žáků a do Rakouska 11, a to z různých oborů školy – obchodní akademie, gastronomie a hotelový management, cestovní ruch, reprodukční grafik.

Kraj Vysočina: Žáci Obchodní akademie a Hotelové školy Třebíč absolvovali stáže v zahraničí
Foto: kr-vysocina.cz
Popisek: Kraj Vysočina - logo

V Rakousku v krásné oblasti Korutan žáci absolvovali praxi v luxusních hotelech a v horských oblastech v okolí města Klagenfurt. Zde se měli možnost učit nejen novým pracovním dovednostem v provozu hotelů, ale také obecným pracovním návykům, plánování volného času a zlepšit si znalost německého i anglického jazyka. Žáci rovněž měli příležitost pracovat i s jinými účastníky programu Erasmus+ z různých zemí, např. z Lotyšska nebo Litvy. Dvě žákyně z oboru reprodukční grafik absolvovaly praxi v reklamní agentuře, kde vytvářely design obrázků na trička a další reklamní předměty. Tato děvčata bydlela i pracovala přímo v Klagenfurtu, malebném městečku obklopeném horami a ze západní strany přímo navazujícím na jezero Wörthersee.

Ve španělské Malaze žáci dostávali práci, na které si mohli vyzkoušet svoje praktické dovednosti a jazykové schopnosti. Právě rozvoj jazykových dovedností v reálných situacích mimo školu patří na stážích v zahraničí ke klíčovým součástem pobytu. V tomto směru byli žáci na stáž vybráni a připraveni velice dobře. Ve všech situacích si poradili a byli schopni domluvit se v práci, doptat se na cestu nebo mluvit s místními lidmi. Žáci oboru cestovní ruch pracovali v cestovních agenturách, kde pomáhali s agendou podniku, jedna žákyně pracovala jako průvodkyně. Po odborné stránce se žáci mohli seznámit se stylem práce v jiné zemi a porovnat svoje zkušenosti z praxe v České republice. V neposlední řadě poznali kulturu jiné země, místní zvyky, jídlo a způsob života. O víkendech žáci navštěvovali místní památky, muzea i místa v okolí Malagy – Camino del Rey, Cordobu či Mijas.

Všichni žáci plnili úkoly zadané vedoucími pracovníky na přidělených pracovních místech, pracovali na získání dovedností aktivně a samostatně řešit problémy, samostatně vyhledávat informace a učili se efektivně komunikovat se zaměstnavateli, kolegy, klienty/hosty i navzájem mezi sebou. Žáci získali velmi dobrá hodnocení od svých vedoucích a sami také hodnotí stáže jako cennou životní zkušenost. Na konci pobytu žáci obdrželi Europasy a Certifikáty o absolvování zahraniční stáže, které jsou přínosné pro jejich budoucí profesní i další studijní život. Všem by stáž v zahraničí doporučili, a pokud by se jim naskytla příležitost, rádi by si podobnou zkušenost zopakovali v budoucnosti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…