Kraj Vysočina: Zateplení objektu záchranné služby dokončeno

07.10.2019 22:11

Objekt Zdravotnické záchranné služby (ZZS) Kraje Vysočina prošel náročnou rekonstrukcí zaměřenou na snížení energetické náročnosti. Výměna okenních a dveřních výplní, zateplení obvodového pláště a střechy. To jsou hlavní opatření, která již nyní vedou ke snížení spotřeby energií a snížení emisí skleníkových plynů. Kraj Vysočina získal na zateplení ZZS podporu z finančních prostředků EU.

Kraj Vysočina: Zateplení objektu záchranné služby dokončeno
Foto: kr-vysocina.cz
Popisek: Kraj Vysočina - logo

„Stavební práce byly zahájeny v září 2017, avšak kraj musel v dubnu 2018 odstoupit od smlouvy se zhotovitelem, který nemohl vůči nám plnit své závazky. Kraji Vysočina se podařilo u Řídícího orgánu Operačního programu Životní prostředí vyjednat možnost prodloužení termínu dokončení prací, aby tak nebyla ohrožena několikamilionová dotace a samotná realizace projektu. Práce tak mohly pokračovat a dílo dokončil nově vybraný zhotovitel,“ vysvětluje náměstek hejtmana pro oblast ekonomiky a majetku Martin Kukla. Rekonstrukce probíhala za provozu a zahrnovala výměnu oken i na zdravotnickém operačním středisku (dispečinku), který byl na jeden květnový týden přesunut do Havlíčkova Brodu, aby byl zajištěn bezproblémový provoz záchranky.

Celkové výdaje tohoto projektu s názvem „Úspory energií – ZZS Kraje Vysočina“, který je spolufinancován Evropskou unií – Fondem soudržnosti v rámci Operačního programu Životní prostředí, činí více jak 15 miliónů korun s využitím dotací tři milióny korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…