Kraj Vysočina daruje partnerské Zakarpatské oblasti Ukrajiny tři sanitní vozy

31.08.2020 11:48

Kraj Vysočina je připraven darovat partnerskému regionu Zakarpatské oblasti Ukrajiny tři sanitní vozy. „Průměrně devět let staré vozy využívané krajskou záchrankou už nesplňují nastavené parametry pro bezpečné a především efektivní užívání. Poté co žádná z našich organizací neprojevila o tento majetek zájem, padlo rozhodnutí nabídnout je partnerskému regionu. Předání bychom rádi realizovali na přelomu podzimu a zimy,“ uvedl náměstek hejtmana Kraje Vysočina pro oblast zdravotnictví Vladimír Novotný.

Kraj Vysočina daruje partnerské Zakarpatské oblasti Ukrajiny tři sanitní vozy
Foto: kr-vysocina.cz
Popisek: Kraj Vysočina - logo

Zástupci Zakarpatské oblasti Ukrajiny si ještě před darováním vozidla prohlédnou a zrevidují jejich aktuální technický stav. Podle informací hejtmana Kraje Vysočina Jiřího Běhounka by mohla sanitní vozidla následně pomáhat v Užhorodě, Chustu a Mižhirje, které mají partnerská města na Vysočině.

Kraj Vysočina už v minulosti svému partnerskému regionu na Urkajině daroval vyřazené vybavení pacientských pokojů, zobrazovací rentgenovou techniku nebo ochranné pomůcky v době pandemie COVID-19.

O darování nepotřebných sanitních vozů partnerskému regionu Zakarpatské oblasti Ukrajiny bude definitivně rozhodovat krajské zastupitelstvo 8. září 2020. Fyzické předání bude realizovat Dobročinný fond ViZa.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…