Kraj pokračuje v investicích do středních škol v Pardubicích

20.03.2015 18:14

Pardubický kraj je připraven i v letošním roce významně investovat do obnovy pardubických škol, jejichž je zřizovatelem. S pomocí Operačního programu Životní prostředí financuje výměnu okenních výplní a zateplení obvodových plášťů budov a střech na Gymnáziu Dašická v částce 31 milionů korun a na Sportovním gymnáziu v částce 14 milionů korun. V projektové přípravě jsou i další schválené záměry.

Kraj pokračuje v investicích do středních škol v Pardubicích
Foto: pardubickykraj.cz
Popisek: Gymnázium Dašická v Pardubicích.

Nový kabát gymnázií a sítě na elektroprůmyslovce

„V současné době je stavbaři dokončují výměnu oken a zateplení na Gymnáziu Mozartova, na které naváže obdobná akce na Gymnáziu Dašická a na Sportovním gymnáziu. V případě všech tří škol očekáváme, že se studenti v novém školním roce vrátí již do zrekonstruovaných budov,“ uvedl hejtman Martin Netolický. „Pokračujeme také s rekonstrukcí elektroinstalace a pomocných slaboproudých sítí na Střední průmyslové škole elektrotechnické s celkovým nákladem téměř 40 milionů korun. Tady jsou práce rozloženy do několika etap s termínem ukončení v roce 2016,“ doplnil další rozpracovanou stavbu hejtman.

Sportovní hala a potravinářská průmyslovka

Ve fázi zpracovávání projektové dokumentace nebo přípravy na zadávací řízení jsou letos dvě další významné akce na školských objektech kraje v Pardubicích. „Jedná se o druhou etapu rekonstrukce Sportovní haly na Dašické, která navazuje na rozšíření hlediště dokončené začátkem roku. Na Střední průmyslové škole potravinářství a služeb dojde také na opravu prosklených stěn budovy a vitráží. I v těchto případech předpokládáme ukončení stavebních prací do konce tohoto roku,“ dodal hejtman Martin Netolický.

Peníze půjdou i do škol v regionu

Lepších podmínek pro studium se dočkají také žáci i učitelé v řadě mimopardubických středních škol. Investice se v letošním roce dotknou například i škol v Litomyšli, České Třebové, Poličce nebo Králíkách.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Pardubickykraj.cz

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…