Kraj připravuje vzdělávací projekt zaměřený proti domácímu násilí

22.01.2015 15:05

Informačně-vzdělávací kampaň zaměřenou proti domácímu násilí připravuje Centrum poradenství pro rodinné a partnerské vztahy. Centrum chce tak využít dotace z Norských fondů, které podporují aktivity obdobného charakteru. Projekt má název „Dejme šanci všem“ a v případě podpory bude ve Zlínském kraji odstartován už letos v květnu.

Kraj připravuje vzdělávací projekt zaměřený proti domácímu násilí
Foto: stanislav-misak.cz
Popisek: Hejtman Zlínského kraje MVDr. Stanislav Mišák

„Ve Zlínském kraji je patrný vysoký počet případů domácího násilí, které eviduje intervenční centrum, Policie ČR a další zainteresované subjekty. Existuje však celá řada případů, které evidovány nejsou. Proto cílem této informačně-vzdělávací kampaně je upozornit na možnosti pomoci a hlavně kontaktovat mladé lidi ve věku do 18 let, kteří patří ke skupině ohrožené domácím násilím,“ řekla Taťána Valentová Nersesjan, radní Zlínského kraje odpovědná za sociální oblast. Mezi navrhované aktivity projektu patří dvacet setkání se studenty ve Zlínském kraji, čtyři besedy v mateřských centrech a klubech seniorů a další interdisciplinární setkání. Součástí budou i tištěné materiály. „Vzdělávání bude probíhat zábavnou formou. Studenti se seznámí s problematikou domácího násilí, možnostmi řešení a poté si mohou sami vyzkoušet, jak se cítí osoba ohrožená domácím násilím, jak jedná násilná osoba. Rovněž sami budou muset navrhnout správné východisko ze vzniklé situace,“ doplnila Nersesjan.

Celkové výdaje projektu jsou 950 tisíc korun, z nichž 80 procent (760 tisíc korun) tvoří dotace z Norských fondů, 20 procent bude uhrazeno z rozpočtu Zlínského kraje (190 tisíc korun). O realizaci projektu bude rozhodnuto na začátku dubna tohoto roku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…