Kraj přispěje na dobrovolnictví, protidrogovou prevenci a romskou integraci

26.01.2015 10:33

Podpora dobrovolnictví, prevence rizikových typů chování a integrace romské menšiny jsou předmětem tří podprogramů, které letos, stejně jako v letech předchozích, vyhlašuje Zlínský kraj. Uchazeči o dotaci mohou své žádosti podávat do 12. února 2015, 12:00 hodin.

Kraj přispěje na dobrovolnictví, protidrogovou prevenci a romskou integraci
Foto: stanislav-misak.cz
Popisek: Hejtman Zlínského kraje MVDr. Stanislav Mišák

„Na tyto podprogramy je vyčleněna celková částka 3,9 milionu korun. Výzvy ke všem třem podprogramům jsou zveřejněny na webových stránkách Zlínského kraje, v sekci Dotace a granty. Zde je možno najít i veškeré podrobné informace pro žadatele o poskytnutí podpory,“ informovala Taťána Valentová Nersesjan, radní Zlínského kraje pro sociální oblast.

Podprogram na podporu nestátních neziskových organizací na úseku rozvoje občanské společnosti pomáhá prostřednictvím přímé dotace nestátním neziskovým organizacím zajišťujícím činnost formou dobrovolnické služby, která má akreditaci ministerstva vnitra. V jeho rámci bude rozdělena částka 450 tisíc korun.   

Podprogram na podporu nestátních neziskových organizací, škol a školských zařízení v oblasti prevence rizikových typů chování je podporou ve formě přímé dotace pro organizace poskytující služby v oblasti protidrogové prevence a dále obecně prevence rizikových typů chování. Podprogram navazuje na předchozí podprogramy realizované v letech 2003 až 2014 a na víceleté financování, které probíhalo v letech 2006 až 2008. Pro rok 2015 je podprogram nově rozšířen na cílovou skupinu škol a školských zařízení, které si mohou také podávat projekty v oblasti prevence rizikových typů chování. Bude se jednat o projekty primární prevence. Na tento podprogram jsou vyčleněny 3 miliony korun.

Podprogram na podporu integrace romské menšiny ve Zlínském kraji podporuje nestátní neziskové organizace, fyzické a právnické osoby, ale také příspěvkové organizace kraje nebo obce, které zajišťují aktivity v oblasti romské integrace (vzdělávací a výchovné aktivity, aktivity podporující zvýšení zaměstnatelnosti, volnočasové aktivity, umělecké a kulturní aktivity). Počítá se v něm s rozdělením 450 tisíc korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

22:04 Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

Zvýšení příspěvku na péči, které v pátek odsouhlasila Poslanecká sněmovna, se nevztahuje na nejnižší…