Krajkářské město Vamberk získalo od ÚZSVM pozemky u historického mostu

05.02.2023 22:30 | Tisková zpráva

Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových v Rychnově nad Kněžnou bezúplatně převedl městu Vamberk pozemky pod chodníky, včetně těch, navazujících na historický kamenný most z let 1864 až 1865.

Krajkářské město Vamberk získalo od ÚZSVM pozemky u historického mostu
Foto: ÚZSVM
Popisek: Logo Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM)

Chodníky na pozemcích o celkové výměře 2038 m2 vybudovalo v minulosti město na vlastní náklady město Vamberk a průběžně zajišťuje jejich správu a údržbu. Díky uskutečněnému převodu dojde ke sjednocení vlastnictví pozemku a komunikace, čímž se Vamberku usnadní realizace záměru zmodernizovat a rozšířit nevyhovující a poškozené chodníky, a zajistit tak větší bezpečnost chodců. ÚZSVM pozemky převzal jako nepotřebný majetek od Ředitelství silnic a dálnic.

Město Vamberk se zhruba 4600 obyvateli leží v podhůří Orlických hor. Jeho centrem protéká řeka Zdobnice. Je proslavené především svojí ručně paličkovanou krajkou, jejíž historie sahá do počátků 18. století.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…