Krajští silničáři za uspořené peníze koupili nové radlice

24.01.2017 23:02

Krajská Správa a údržba silnic Pardubického kraje rozšířila svůj vozový park. Nakoupila dvě nákladní vozidla, která v současném počasí posílí zimní údržbu. Prostředky na jejich pořízení silničáři získali díky dobrému hospodaření v loňském roce, kdy z provozních prostředků uspořili přes deset milionů korun.

Krajští silničáři za uspořené peníze koupili nové radlice
Foto: Pardubický kraj
Popisek: Krajští silničáři za uspořené peníze koupili nové radlice

Správa a údržba silnic Pardubického kraje za více než deset milionů korun pořídila dva nákladní automobily se sněhovou radlicí, která lze ovšem díky své variabilitě využívat i pro běžnou letní údržbu. Vozidla slouží na cestmistrovství v Hlinsku a v Holicích.

„Tyto dvě „tatrovky“ už jsou v plném nasazení. Peníze, které jsme využili na jejich nákup, jsou výsledkem relativně mírné zimy minulého roku a také úsporného hospodaření naší organizace,“ vysvětluje ředitel Správy a údržby silnic Pardubického kraje Miroslav Němec.

Krajská organizace v roce 2016 hospodařila skutečně zodpovědně a dosáhla vyrovnaného hospodaření. S ročním obratem téměř 878 milionů korun dokázala vygenerovat i mírný zisk.

„Pro nás to byl rok rekordní i z pohledu investic. Z vlastních zdrojů a ze zdrojů Pardubického kraje „súska“ proinvestovala více než 129 milionů korun, do běžných oprav a dalších provozních záležitostí šlo během uplynulých dvanácti měsíců přibližně 425 milionů korun,“ připomíná finanční stránku náměstek hejtmana Pardubického kraje zodpovědný za dopravu Michal Kortyš s tím, že se jedná o investice bez započítání dotací Státního fondu dopravní infrastruktury nebo evropských zdrojů.

„Tyto částky jsou víceméně totožné s výší investic a provozních výdajů z let předchozích. Pro rok 2017 zatím odhadujeme částku přibližně pět set milionů korun zahrnující jak provozní, tak investiční výdaje,“ doplňuje Michal Kortyš.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…