Královéhradecký kraj: Další krajské budovy jsou úspornější

07.04.2022 19:38 | Tisková zpráva

Skončily další tři projekty na snížení energetické náročnosti budov v majetku Královéhradeckého kraje. Budova MŠ Slunečnice v Hradci Králové, dílny hradecké „Vocelovky“ a domov mládeže ve Velkém Poříčí jsou zateplené díky dotacím z Operačního programu Životní prostředí.

Královéhradecký kraj: Další krajské budovy jsou úspornější
Foto: Královéhradecký kraj
Popisek: Královéhradecký kraj, logo.

„Těmito investicemi zhodnocujeme krajský majetek a zároveň dosahujeme nemalých úspor provozních výdajů u svých organizací. Takto ušetřené prostředky pak může kraj využít na další investice,“ říká první náměstek hejtmana Pavel Bulíček odpovědný za oblast investic.

Provoz mateřské školy Slunečnice je nyní úspornější díky zateplení objektu v hradecké Markovické ulici. Vedle zateplení pláště došlo i na výměnu oken a instalaci rekuperačních jednotek. Investice má hodnotu 12 milionů korun.

Snížení energetické náročnosti dílen v ulici J. Krušinky, které patří hradecké střední škole Vocelova, vyšlo na 13,5 milionu korun. Nově zateplená a rekuperací vybavená budova navazuje na halu postavenou z prostředků Integrovaného regionálního operačního programu v roce 2018.

Nižší náklady mají díky dokončenému projektu také ve Velkém Poříčí na Náchodsku. Zateplení domova mládeže Střední průmyslové školy Otty Wichterleho vyšlo na více než 16 milionů korun. Ke snížení provozních nákladů přispěla také decentralizace vytápění, kterou škola realizovala za prostředky z krajského fondu rozvoje a reprodukce.

„Podobnými projekty podporujeme snižování energetických ztrát našich budov, což znamená mnohem menší zátěž pro životní prostředí. Díky moderním technologiím dokážeme zajistit, aby při nižších spotřebách energie probíhala výuka ve školách a pobyt studentů v domovech mládeže Královéhradeckého kraje v odpovídajících podmínkách,“ doplňuje náměstek Arnošt Štěpánek odpovědný za oblast školství.

Všechny uvedené projekty administrovalo Centrum investic, rozvoje a inovací (CIRI).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Výsledky evropských voleb oznámí úřad 9. června večer

19:02 Český statistický úřad: Výsledky evropských voleb oznámí úřad 9. června večer

Český statistický úřad v souladu se zákonem zveřejní výsledky voleb do Evropského parlamentu až po u…