Královéhradecký kraj: Krajské peníze podpoří volnočasové aktivity

02.06.2018 15:04

Na volnočasové aktivity pro děti a mládež do 30 let zajišťované neziskovými organizacemi v Královéhradeckém kraji poskytne kraj přes půl milionu korun. Rozdělení dotace z programu „Naplňování Koncepce podpory mládeže v Královéhradeckém kraji v roce 2018“ mezi 19 žadatelů musí ještě schválit krajské zastupitelstvo.

Královéhradecký kraj: Krajské peníze podpoří volnočasové aktivity
Foto: Královéhradecký kraj
Popisek: Královéhradecký kraj, logo.

O dotaci žádaly kraj skautské a tábornické oddíly, ale také modelářské centrum, klub žen nebo taneční škola.

„Chceme podpořit pořádání táborů, organizování závodů a dalších pohybových aktivit pro děti, provoz tvůrčích dílen nebo kurzy bezpečného chování, které zajistí instruktoři akreditovaní ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy. Je důležité nabídnout dětem možnosti k účelnému vyplnění volného času a všestrannému rozvoji vlastní osobnosti. Pomáháme tím také prevenci patologických společenských jevů,“ říká radní Pavel Hečko odpovědný za oblast regionálního rozvoje, grantů a dotací.

Krajskou podporu musí ještě schválit Zastupitelstvo Královéhradeckého kraje. Projekty pak budou realizovány do 20. 12. 2018.

Celkem se do dotačního programu přihlásilo 23 žádostí a celková výše žádané dotace se blížila jednomu milionu korun. Uspělo 19 žadatelů, kteří si rozdělí 520 tisíc korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

19:15 Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

Protože se k našemu rozhodnutí uspořádat veřejnou sbírku na restaurování Památníku dětských obětí vá…