Královéhradecký kraj: Medici mohou žádat o stipendium do začátku června

09.05.2020 13:32

Zdravotnický nadační fond Královéhradeckého kraje pro akademický rok 2019/2020 vyhlásil stipendia pro studenty 6. ročníků lékařských fakult ve studijním programu všeobecné lékařství, kteří mají zájem v budoucnu pracovat pro poskytovatele zdravotních služeb na území Královéhradeckého kraje. Žádostí lze podávat do 5. června, na vyplacení stipendií má fond připraveno 5,6 milionu korun.

Královéhradecký kraj: Medici mohou žádat o stipendium do začátku června
Foto: Královéhradecký kraj
Popisek: Královéhradecký kraj, logo.

„Pomocí stipendií se nám daří postupně stabilizovat nedostatek lékařů v kraji. Takto se nám už podařilo získat přes sto mladých lékařů. Krajské zdravotnictví je na špičkové úrovni a naše nemocnice postupně modernizujeme a zlepšujeme nejen pro pacienty, ale také pro lékařský i nelékařský personál,“ sdělil náměstek pro zdravotnictví Aleš Cabicar.

Zdravotnický nadační fond Královéhradeckého kraje vyplatí stipendium studentům, kteří po absolvování lékařské fakulty nastoupí do specializačního vzdělávání v některém ze 14 vybraných nejpotřebnějších oborů. Studenti se zavazují pracovat na akreditovaném pracovišti poskytovatele zdravotních služeb na území Královéhradeckého kraje ve zvoleném oboru po dobu stanovenou vyhlášeným stipendijním programem, a to 48 měsíců ode dne vzniku pracovního poměru podle uzavřené pracovní smlouvy nepřetržitě.

„Student šestého ročníku může získat stipendium ve výši 150 tisíc korun, pokud bude po dokončení studia zařazen do specializačního vzdělávání v oborech: vnitřní lékařství, pediatrie, anesteziologie a intenzivní medicína, gynekologie a porodnictví a radiologie a zobrazovací metody. V těchto oborech potřebujeme nejvíce lékařů a věříme, že je touto cestou získáme,“ uvedl Aleš Cabicar.

Částku 100 tisíc korun vyplatí zdravotnický nadační fond medikovi, který bude po dokončení studia zařazen do specializačního vzdělávání v oborech: psychiatrie, neurologie, radiační či klinická onkologie, chirurgie, pneumologie a ftizeologie, geriatrie, kardiologie a klinická biochemie.

Student 6. ročníků může podat jednu žádost o stipendium nejpozději do 5. června 2020 na adresu: Zdravotnický nadační fond Královéhradeckého kraje, Pivovarské náměstí 1245, 500 03 Hradec Králové (podatelna Krajského úřadu Královéhradeckého kraje). Zalepená obálka žádosti bude viditelně označená nápisem „Stipendium“.

Formulář žádosti o poskytnutí stipendia je zveřejněn na internetových stránkách Královéhradeckého kraje ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

16:05 Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

Prioritou nové Evropské komise by se mohlo stát snížení administrativní zátěže podnikatelů. Tu býval…