Královéhradecký kraj: Ochrana pro most je potvrzena. Stávající provizorium začne mizet v pondělí

29.10.2015 16:08

Královéhradecký kraj s rozkladem, který podal proti rozhodnutí Ministerstva kultury, neuspěl. Kvůli památkové ochraně mostu se pro těžší nákladní vozidla průjezd Hostinným uzavře. Osobní doprava by ale měla být plynulejší.

Královéhradecký kraj: Ochrana pro most je potvrzena. Stávající provizorium začne mizet v pondělí
Foto: Královéhradecký kraj
Popisek: Královéhradecký kraj, logo.

Historický most přes potok Čistá v Hostinném je již několik let kvůli zvýšení zatížitelnosti opatřen provizorní mostovou soupravou. Ta však umožňuje průjezd vozidel pouze v jednom směru. O dopravní komplikace tak není v podkrkonošském městě nouze. Plány na výstavbu nové spojnice obou břehů, která by současně řešila požadavky na plynulost i zatížitelnost, ztroskotaly na letošním zápisu mostu z roku 1926 na seznam kulturních památek. Status byl nyní potvrzen rozhodnutím Ministerstva kultury, které rozklad podaný Královéhradeckým krajem zamítlo.

„V pondělí začne demontáž stávající provizorní mostové soupravy, která by měla z mostního objektu zmizet během dvou dnů. Současně se v okolí mostu a na blízkých uzlových bodech vyznačí aktuální zatížitelnost, která vyplývá z provedeného průzkumu a statických výpočtů. Nejvyšší povolená hmotnost vozidla bude snížena ze 40 na 30 tun. Dodržování těchto omezení budeme kontrolovat prostřednictvím kontrolních vážení vozidel,“ uvedl náměstek hejtmana a radní pro oblast dopravy Karel Janeček.
Stav mostu bude nadále bedlivě monitorován. Jednou měsíčně se bude provádět běžná prohlídka a vždy po dvou letech dojde na hlavní mostní prohlídku.

O způsobu rekonstrukce technické památky bude nutné rozhodnout v následujících letech. Plynulost dopravy se především u osobních vozidel zvýší v nejbližších dnech. Provozovatelé těžších nákladních aut naproti tomu budou muset využít objízdných tras.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

7:02 CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

Česko posiluje svůj potenciál evropské golfové destinace. Golfový turismus patří k významným zdrojům…