Královéhradecký kraj: Registrace učitelů k očkování běží bez problémů

28.02.2021 10:41

Pro učitele a další zaměstnance škol a školských zařízení od dnešního rána funguje registrace v centrálním systému k dobrovolnému očkování proti onemocnění covid-19. V Královéhradeckém kraji se týká více jak 17 tisíc zaměstnanců škol a školských zařízení všech zřizovatelů. Přihlašování do systému je bezproblémové, pedagogové během dnešního dopoledne využili i krajskou linku určenou pro pomoc s registrací.

Královéhradecký kraj: Registrace učitelů k očkování běží bez problémů
Foto: Královéhradecký kraj
Popisek: Královéhradecký kraj, logo.

„Dobrovolné očkování pedagogických a nepedagogických pracovníků v Královéhradeckém kraji se týká více než 17 tisíc zaměstnanců škol a školských zařízení. Registrace do centrálního systému, která byla spuštěna dnes ráno, probíhá bez komplikací. Pedagogové využívají i naši krajkou linku, kterou jsme zřídili pro pomoc s registrací a pro odpovědi na nejčastější dotazy,“ říká náměstek Arnošt Štěpánek odpovědný za oblast školství.

V Královéhradeckém kraji do věkové skupiny nad 50 let spadá přibližně 4 tisíce učitelů, ve věkové skupině 40 až 50 let je zhruba 2250 učitelů, ve věkové skupině 30 až 40 let 1350 učitelů a do 30 let v kraji pracuje 600 učitelů. Většina pedagogů v kraji o očkování proti onemocnění covid -19 projevila zájem.

Prioritně chce kraj očkovat pracovníky v dětských domovech a zaměstnance škol určených hejtmanem Martinem Červíčkem. Tyto školy zajišťují péči o děti od dvou do deseti let rodičů, kteří jsou nasazeni v takzvané první linii. Další prioritou doporučenou ministerstvem školství jsou pedagogové a zaměstnanci škol a školských zařízení starší 55 let.

Všechny školy v Královéhradeckém kraji obdržely informace z ministerstva školství včetně unikátního registračního kódu. Kód ředitel školy přidělí svým zaměstnancům podle doporučených priorit a díky němu se zaměstnanci mohou do centrálního systému k očkování  proti onemocnění covid -19 přihlásit. Ministerstvo školství poslalo školám i metodické pokyny a doporučení. Pro pomoc s registrací zaměstnanců škol zřídil kraj víkendovou telefonní linku s číslem 721 979 636 a pro všední dny je v provozu pevná linka s číslem 495 817 233.

Královéhradecký kraj veškeré informace týkající se covidu průběžně zveřejňuje a aktualizuje na webových stránkách ZDE a na svém facebooku ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…