Královéhradecký kraj bude šetřit

04.05.2020 7:34

Královéhradecký kraj očekává koncem roku výpadek daňových příjmů ve výši půl miliardy korun. Letošní rozpočet čekají škrty.

Královéhradecký kraj bude šetřit
Foto: Královéhradecký kraj
Popisek: Královéhradecký kraj, logo.

Ve svém odhadu vychází Královéhradecký kraj z dosavadního vývoje, který ovlivnila státní opatření kvůli epidemii. Také ekonomické modely počítají s výpadkem tvorby hrubého národního produktu až o deset procent, což v případě Královéhradeckého kraje činí částku okolo půl miliardy korun.

„Snížení výběru DPH, odklady v daních z příjmů nás nutí ke korekcím výdajů krajského rozpočtu napříč všemi gescemi. Přehodnocujeme běžné a kapitálové výdaje, i dotace. Musíme se zaměřit na dokončení investičních akcí, nové nezahajovat,“ říká krajský radní pro oblast financí Rudolf Cogan.

Na obce, příjemce krajských dotací v rámci Programu obnovy venkova, opatření nedopadne. Kraj nechce zablokovat rozvoj obcí v takto kritické chvíli, když již obce měly značné výdaje s přípravou akcí.

Vedoucí jednotlivých odborů krajského úřadu mají do 10. 5. předložit soubor opatření ke snížení výdajů. Všechny kroky musí následně schválit krajské orgány.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

16:05 Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

Prioritou nové Evropské komise by se mohlo stát snížení administrativní zátěže podnikatelů. Tu býval…