Královéhradecký kraj projednával plány v sociálních službách s městem Hradec Králové

30.12.2018 12:14

Zástupci Královéhradeckého kraje se sešli s novým vedením města Hradec Králové. Cílem bylo zjistit od nového vedení města plány a jejich priority v oblasti sociálních věcí. S krajem panovala názorová shoda.

Královéhradecký kraj projednával plány v sociálních službách s městem Hradec Králové
Foto: Královéhradecký kraj
Popisek: Královéhradecký kraj, logo.

„Důvodem jednání bylo vyjasnění cílů v sociálních službách s novým vedením magistrátu. Mezi krajem a městem panuje shoda. Vyjasnili jsme si, do jaké míry část Strategie Královéhradeckého kraje zapadá do jejich komunitního plánu, co by mělo být v péči města a co by se měl postarat náš kraj. Setkání bylo pro nás velmi užitečné. Oblast Hradce Králové a jeho okolí jsou důležitou součástí kraje, je zde soustředěna jedna čtvrtina obyvatel kraje. Královéhradecko je nejstarší oblastí v Čechách a tudíž nároky na sociální služby dramaticky rostou. Jsem přesvědčen, že další jednání povede ke zkvalitnění služeb ve městě a okolí,“ řekl náměstek hejtmana Vladimír Derner odpovědný za oblast sociálních věcí.

Kraj zmínil dobrou spolupráci s městem při rozšiřování Domova U Biřičky, který poskytne nově 188 lůžek. Aktuálně byly zahájeny práce na projektové dokumentaci. Podporu ze strany města i kraje má připravovaná výstavba hospice ve Stěžerách.

Naopak s městem se začnou řešit mezery v kapacitách pro zdravotně postižené a nedostatečná dostupnost odlehčovacích služeb. Obě strany považují privatizaci sociálních služeb za rizikovou.

„Z jednání mám dobrý pocit. Myslím, že máme stejný pohled na sociální služby. Debatovali jsme o základních projektech, které město připravuje. Za hlavní prioritu považuji dokončení projektu domu s odlehčovací službou v Honkově ulici v Hradci Králové. Dále jsme se bavili o tom, v jakém stádiu je příprava projektu Harmonie III. Chceme jeho přípravu urychlit,“ okomentoval druhý náměstek primátora Martin Hanousek pro oblast sociálních věcí.

Plánovaný odlehčovací dům v Honkově ulici o kapacitě 35 lůžek je ve fázi příprav projektové dokumentace. Rozpočet na projekt by měl být hotov do dubna příštího roku. Samotná stavba by pak mohla začít v druhé polovině roku 2019. Dům bude pro seniory i zdravotně postižené.

Momentálně se zpracovává také projektová dokumentace k projektu Harmonie III. v areálu bývalé Koželužny v centru Kuklen. Jedná se o bydlení pro seniory s nižšími příjmy.

Dalšími tématy byly obecně péče o seniory ve městě, odlehčovací služby, chráněné bydlení, sociální bydlení či terénní a ambulantní péče o seniory.

Plány města odpovídají Strategii Královéhradeckého kraje v oblasti sociálních služeb 2018 až 2026.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

13:04 ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

Už jen necelý měsíc mohou žáci základních a středních škol posílat videa do soutěže „Vím proč“ o nej…