Královéhradecký kraj vyhlásil další ročník stipendijního programu pro mediky

03.04.2023 13:07 | Tisková zpráva

Dalších šest milionů korun plánuje rozdělit Královéhradecký kraj prostřednictvím svého zdravotnického nadačního fondu mezi studenty šestých ročníků lékařských fakult, kteří se rozhodnou pracovat v jedné z nemocnic v regionu. Stipendia jsou jednou z cest, kterou se kraj dlouhodobě snaží získat nové lékaře do zdravotnických zařízení.

Královéhradecký kraj vyhlásil další ročník stipendijního programu pro mediky
Foto: Královéhradecký kraj
Popisek: Královéhradecký kraj, logo.

„Vyplácení stipendií a cílená motivace mediků probíhá v našem kraji již osmý rok. Za tu dobu se podařilo získat pro nemocnice v Královéhradeckém kraji už více jak 175 nových lékařů, kteří nám částečně pomáhají řešit dlouhodobý nedostatek lékařského personálu ve zdravotnických zařízeních,“ řekl radní pro oblast zdravotnictví Zdeněk Fink.

Podmínkou získání stipendia je nástup a setrvání v jednom ze zdravotnických zařízení v regionu po dobu nejméně čtyř let. Do krajského stipendijního programu se mohou hlásit studenti devíti oborů lékařství.

Mezi podporované obory patří anesteziologie a intenzivní medicína, neurologie či otorinolaryngologie a chirurgie hlavy a krku. Studenti těchto oborů mohou získat stipendium ve výši 100 tisíc korun. U prioritních oborů, jako je pediatrie, vnitřní lékařství, klinická onkologie, psychiatrie, radiologie a zobrazovací metody či všeobecné praktické lékařství je výše stipendia až 150 tisíc korun.

Pro aktuální kolo stipendijního programu je připraveno šest milionů korun, které mezi úspěšné uchazeče o stipendium rozdělí Zdravotnický nadační fond Královéhradeckého kraje.

Žádost o stipendium je možné zaslat do 5. května 2023 na adresu: Zdravotnický nadační fond Královéhradeckého kraje, Pivovarské náměstí 1245, 500 03 Hradec Králové. Obálka žádosti musí být viditelně označena nápisem „Stipendium“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

19:15 DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) v Opravně tramvají v Ústředních dílnách v Hostivaři uvedl do prov…