Královéhradecký kraj zásobuje dopravce pro boj s koronavirem

26.03.2020 22:49

Roušky, respirátory, ale také dezinfekci distribuuje Královéhradecký kraj mezi 13 autobusových dopravců, kteří v regionu zajišťují regionální a městskou hromadnou linkovou dopravu. Kraj se tak snaží zamezit dalšímu šíření koronaviru ve veřejné dopravě především ochrannou samotných řidičů.

Královéhradecký kraj zásobuje dopravce pro boj s koronavirem
Foto: Královéhradecký kraj
Popisek: Královéhradecký kraj, logo.

„Kromě již zavedených opatření v autobusové dopravě je potřeba, aby vozy byly pravidelně dezinfikovány a předešlo se tak šíření nákazy. Musíme zamezit personálnímu oslabení dopravy, proto kromě dezinfekce dopravcům rozdělujeme také ústenky a respirátory, které nám dodalo ministerstvo dopravy,“ informoval první náměstek Martin Červíček odpovědný za dopravu.

Kraj mezi dopravce rozdělil tisíc litrů dezinfekce, tisíc kusů ústenek a 2,5 tisíce kusů respirátorů. „Je nám jasné, že množství ochranných pomůcek není dostačující, a proto se kraj bude nadále snažit pomoci dopravcům při shánění těchto prostředků,“ doplnil náměstek Červíček.

V posledních týdnech kraj reaguje na sníženou poptávku po přepravě ze strany cestujících. Doteď Královéhradecký kraj přistoupil v autobusové dopravě ke snížení spojů zhruba o 10 % a v regionální železniční dopravě o 3,5 %. „Připravujeme ještě další snížení spojů jak v autobusové, tak železniční dopravě, o kterých budeme veřejnost informovat,“ upřesnil náměstek Červíček.

Kraj přijal opatření, která mají omezit kontakt zaměstnanců dopravních společností s cestujícími – průvodčí ve vlacích například neprodávají jízdenky a řidiči autobusů přestali odbavovat pasažéry, kteří musí nyní nastupovat zadními dveřmi.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Rakušan: Pokud to můžeme zařídit, není na co čekat

15:16 Ministr Rakušan: Pokud to můžeme zařídit, není na co čekat

Povinnost hlásit podezřelé transakce a větší pravomoci pro policii zajistit zbraně. Vláda schválila …